Take Action Now| Uniți pentru Mihai Neșu

conferinta-de-presa-uniti-pentru-Mihai_35

Nu mai puțin de 15 mari fotbaliști, din ,,Generația de Aur” și tineri de mare succes, au participat, sâmbătă, la o conferință de presă, alături de fostul internațional Mihai Neșu, pentru care fostele legende și prietenii săi vor susține, după masă, un meci demonstrativ triunghiular, pe stadionul orădean, transmis, în direct, pe Digisport, începând cu ora 16,00.

Inivitații care au răspuns întrebărilor presei au fost Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Bogdan Stelea, Mirel Rădoi, Adi Ilie, Cosmin Vâtcă, George Ogăraru, Ovidiu Hoban, Claudiu Keșeru, Florin Lovin, Răzvan Marin, Dorin Goian, Costel Gâlcă, alături de comentatorul Mihai Georgescu. Desigur, cuprins de emoții, a fost prezent și Mihai Neșu.

,,Cel mai frumos lucru din această dimineață este că nu avem loc la această masă.La fel, unul dintre cele mai frumoase, este  că  s-au strâns atâtea nume grele din fotbalul românesc, ceea ce este destul de rar. Important este că Mihai Neșu a devenit un exemplu, nu numai pentru România, ci pentru întreaga lume fotbalistică, și nu numai. Noi, ca țară, arătăm o poză frumoasă în această zi, în care vedete din lumea fotbalului s-au reunit la Oradea pentru Mihai Neșu”, a declarat, Mihai Georgescu.

,,Viața este o luptă, a continuat Gică Hagi. Iar ce ne arată Mihai nouă este că totul stă în puterea mentală. Omul are resurse nebănuite, iar el ne arată ce înseamnă să lupți pentru viață. Întotdeauna, marii sportivi sunt acolo unde trebuie și când trebuie. Sportul știe să unească și să aducă fericire. Iar când e organizat ca un spectacol, cu atât mai mult. Bravo lui Mihai, pentru că dincolo de problemele lui, are puterea să îi ajute și alții”.

Fostul internațional Mihai Neșu, accidentat grav în urmă cu șapte ani, a mulțumit tuturor pentru faptul de a fi alături de el, mărturisind că fără suportul oamenilor din jurul lui, al prietenilor, i-ar fi fost infinit mai greu: ,,Este foarte emoționant să stau la masă cu foști fotbaliști pe care îi urmăream când eram mic, și cu foștii mei colegi. Sunt foarte bucuros și le multumesc tuturor că și-au rupt din timpul lor, din vacanța lor. Sper să fie un eveniment minunat pentru toți. Dumnezeu m-a ajutat să am foarte mulți oameni cu dragoste mare pe lângă mine și datorită lor am reușit să ajung până astăzi, și la șapte ani de la accident să mergem înainte cu fundația, dar numai cu ajutorul oamenilor din jurul meu, care sunt extraordinari și fără care nu știu unde aș fost și nici evenimentul acesta nu ar fi avut loc”.

Celor care trec prin situații mai mult sau mai puțin dificile, Mihai le-a transmis un mesaj scurt: ,,Să se lupte, să nu își piardă nădejdea, credința și dragostea”.

Organizatorului evenimentului caritabil la cared vor participa 57 de fotbaliști, George Ogăraru a aprecizat prezența numelor mari din fotbalul românesc, ,,acești oameni deosebiți”, adăugând că se dorește organizarea din doi în doi ani a unui asemenea eveniment, pentru a-l ajuta pe Mihai, el însuși ajutând, la rândul său, o serie de copii cu dizabilități, prin Fundația Neșu.

La final, Gheorghe Hagi a anunțat că echipa Viitorul va încerca să fie partener al Fundației Mihai Neșu, ajutând an de an, în măsura posibilităților, acțiunile acesteia. ,,Mihăiță este un fost jucător mare. Care a jucat la o echipă mare în România, a jucat afară, ne-a reprezentat și trece printr-un moment dificil, dar are puterea să organizeze această fundație. Viitorul o să încerce să fie partener, să ajute pe cât poate acești copii”, a declarat Hagi.

Evenimentul fotbalistic caritabil ,,Uniți pentru Mihai”, va reuni, sâmbătă, de la ora 16, pe Stadionul Iuliu Bodolea, din Oradea, aproape 60 de nume mari ale fotbalului românesc, foste glorii, dar și tineri fotbaliști de mare valoare. Cele trei meciuri ale echipelor ,,Naționala României”, ,,UEFANtasticii” și ,,Prietenii lui Mihai”, vor fi transmise în direct pe  Digisport.

Toate fondurile strânse din eveniment vor fi anunțate public, după încheierea evenimentului și vor fi folosite pentru tratamentele complexe ale fostului internațional Mihai Neșu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s