Royal|Cele Mai Bogate Cinci Familii Regale Din Europa

monaco-gemeni-hepta

 

 

Cea mai bogată familie regală din tot continentul european, este cea a prințului Hans Adam II, care conduce Liechtenstein, un stat cu aproximativ 30.000 de locuitori. Averea prințului se ridică la 5 miliarde de dolari. Prințul Hans Adam II primește o alocație de 270.000 de dolari pe lună, în loc de salariu. Alocația îi este dată pentru cheltuieli, iar suma poate părea mică față de alte familii regale. Averea acestuia provine,  din banca privată pe care o deține – LGT Group, și din investiții pe care acesta lea-a făcut prin Fundația Prințului de Liechetehstein, care are în portofoliu imobiliare, păduri și active viticole.

Pe locul doi, se situează familia Marelui Duce Henri din Louxembourg, care se ridică la o avere de 4 miliarde de dolari. Marea Familie Ducală din Luxembourg, nu primește salariu, dar încasează în fiecare an aproximativ 320.000 de dolari. Bugetul pe 2017, a cuprins si suma de 12 milioane de dolari, care a fost orientată spre renovarea locuinței Marelui Duce. Administrarea, condtrolul și randamentele furnizate de averea regală a Casei Marelui Duce, îi aparțin exclusiv deținătorului coroanei.

Prințul Albert al II-lea din Monaco, care deține un sfert din pământurile peste care domnește, este al treilea în top, cu o avere netă de peste 1 miliar de dolari. Acesta mai deține o proprietate în valoare de 754.000 de dolari, o colecție de mașini antice, acțiuni în resortul Societe de Bains de Mer, din Monte Carlo, și o colecție de timbre rare. Familia Regală din Monaco a cheltuit 52.7 milioane de dolari în anul 2015.

Averea cuprinsă între 500 și 600 de milioane de dolari o situează pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe locul 4 în acest clasament. Cea mai mare parte din avere, vine din Domeniul Coroanei, care include Palatul Buckingham și bijuteriile coroanei. În timp ce Domeniul Coroanei aparține statului britanic și nu Reginei, aceasta două reședințe: Castelul Balmoral și Palatul Sandringham. Potrivit Forbes, averea Reginei Elisabeta a II-a se ridică la 530 de milioane de dolari.

Topul celor mai bogate cinci familii regale din Europa este încheiat de Regina Beatrix din Olanda, cu o avere de peste 200 de milioane de dolari. Regina a abdicat de la tron în anul 2013, dar a rămas cea mai proeminentă figură a regalității olandeze. Actualul Rege al Olandei, Regele Willem – Alexander, a primit un buget de 47 milioane de dolari, care acoperă vizitele oficiale și cele de peste hotare. De asemenea, el are și o avere personală clădită din imobiliare, investiții și o participație în Compania Shell Oils.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s