Tratamentul Prin Nutriție| Principiile Curelor De Detoxifiere

cleansing-detox-juice-main-1000

 

Pentru a neutraliza și elimina toxinele acumulate în organism pe perioada iernii și pentru revigorarea organismului trebuie să începem prin schimbarea regimului alimentar.

O alimentație sănătoasă care să asigure detoxifierea, vitamizarea și tonifierea organismului, trebuie să respecte următoarele principii:

  • Reducerea consumului de carne. Necesarul de proteine va fi asigurat de ouă proaspete, lapte și produse derivate (lapte bătut, iaurt, chefir, brânză), leguminoase uscate (linte, fasole, mazăre).
  • Reducerea consumului de grăsimi animale, ele  înlocuindu-se cu grăsimi de origine vegetală, preferabile fiind grăsimile din uleiuri presate la rece și din lactate.
  • Consum zilnic de nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 25 de grame la o masă.
  • Consum zilnic de cereale integrale sau germinate. Una dintre cele mai eficiente cure de detoxifiere și regenerare este cea cu orz verde. Această plantă conține vitamine , minerale și enzime, hormoni naturali, având o acțiune de curățare a sângelui și a organismului în general, de stimulare imunitară și regenerare. De obicei, se folosește sucul proaspăt de orz verde. Un pahar de suc diluat cu apă, băut  cu o jumătate de oră înainte de masă, de 2-3 ori pe zi. Cura poate dura 2-4 săptămâni. Sucul proaspăt de orz verde poate fi folosit în aplicații externe, sub formă de comprese și aplicate pe obraz timp de 30 de minute, cu efecte benefice asupra tenului iritat, ofilit sau îmbătrânit.
  • Consumă legume, salate și vegetale proaspete. Este bine ca masa principală să fie deschisă de o salată asortată din legume de sezon, bogat aromatizate cu diferite condimente (mărar, pătrunjel, cimbru, tarhon, chimion, usturoi, hrean, cuișoare). Frunzele de urzică se pot folosi ca atare, sub formă de salate, pireuri sau sub formă de suc. Ele sunt bogate în vitamina A, vitamina C, vitamina B12, și au un conținut ridicat de fier.
  • Consumă fructe proaspete și sucuri naturale din legume și fructe.

 

Se recomandă următoarele sucuri:

  • Sucul de morcovi, conține o cantitate importantă de betacaroten (vitamina A), cu efecte asupra pielii;
  • sucul de spanac, bogat în fier și în clorofilă, cu rol mineralizant și depurativ;
  • Sucul de ridichi , cu rol depurativ prin acțiunea sa stimulatoare hepatică, biliară și diuretică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s