OMORFFI SPORT| Manchester United, Cel Mai Valoros Club de Fotbal Din Europa

p143WJX

 

 

Valoarea lui Manchester United a crescut cu 5% în ultimul an, ajungând la 3.255 miliarde de euro în anul 2018, devansând  echipele spaniole Real Madrid și FC Barcelona, în topul celor mai valoroase cluburi de fotbal din Europa, conform estimărilor publicate, miercuri, de către KPMG.

 

,,Noi calculăm activele fiecărui club, dacă deține un stadion, de exemplu valoarea jucătorilor, dar și valoarea mărcii sau imaginii, prin contractele publicitare și greutatea lor pe rețelele de socializare”,  a explicat Jacques Boussuge, responsabilul cu sporturile din cadrul KPMG.

 

Real Madrid, deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, ocupă poziția secundă în clasament, cu o valoare estimată la 2.9 miliarde euro, urmată de marea sa rivală FC Barcelona, campioana en titre a Spaniei cu 2.8 milarde euro. Poziția a patra este ocupată de Bayern Munchen, clubul care domină cu autoritate forbalul german, evaluat la 2.55 miliarde de euro, urmat de noua campioană a Angliei, Manchester City (2.16 miliarde euro), și de alte trei cluburi din Premier League, Arsenal (2.10 miliarde), Chelsea (1.76 miliarde) și Liverpool (1.58 miliarde).

În total, valoarea financiară a celor 32 de cluburi care figurează în acest clasament, a atins 32.5 miliarde euro, o creștere de 9% în raport cu 2017.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s