Wellness| Masajul Cu Uleiuri Esențiale

massage

 

Aromaterapia are un efect deosebit când este combinată cu alte terapii, dar mai ales cu masajul. În antichitate se foloseau pentru masaj, uleiuri esențiale pe bază de extract de plante pentru a intensifica efectul. Cea mai bună modalitate de a-ți menține echilibrul în organism este să îți acorzi timp în fiecare zi pentru o baie medicinală aromatică și un masaj cu uleiuri esențiale. În medicina tradițională indiană (ayurveda), masajul cu uleiuri esențiale reprezintă o componentă importantă a unui sistem terapeutic de peste 2500 de ani.

MASAJUL

Este una dintre cele mai populare metode de utilizare a uleiurilor esențiale. Masajul din cadrul aromaterapiei aduce atât beneficiile uleiurilor, cât și cele ale masajului în sine,

În ceea ce privește alegerea uleiului pentru efectuarea unui masaj, trebuie să fim siguri că uleiul pe care dorim să-l folosim este pur, realizat din extracte de plante și nu un ulei parfumat. Unele uleiuri volatile sunt iritante și de aceea este indicată combinarea cu uleiuri de bază ca: uleiul de jojoba, sâmburi de struguri, migdale dulci, piersici sau caise.

Esența trebuie să o alegem în funcție de preferințe. Dacă vrei să te relaxezi, indicat este să alegi lavanda sau menta. Dacă ai nevoie de energie ar trebui să cauți uleiul de lămâie sau rozmarin. Însă, întotdeauna aromele trebuie să fie în strânsă legătură cu preferințele tale.

Pentru o ședință de masaj se adaugă 4-6 picături de ulei esențial – sau din amestecul de uleiuri pe care îl preferați – în aproximativ 10 ml ulei de masaj sau ulei de măsline. În nici un caz nu se va depăși cantitatea recomandată de ulei, deoarece la doze mai mari ele sunt foarte iritante pentru piele.

După un masaj din cadrul aromaterapiei, uleiul nu trebuie îndepărat prin spălare, evitându-se baia sau dușul timp de 6-8 ore. Astfel se asigură o absorbție completă a uleiului volatil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s