News| Primăria Capitaleai Vrea Să Acorde Femeilor Însărcinate, Începând Cu Săptămâna A 10-A De Sarcină, Vouchere În Valoare De 2.000 De Lei Pentru Cheltuilile Cu Eventualele Tratamente Medicamentoase Și Analizele Necesare Monitorizării Sarcinii

34388704l

 

 

 

,,Prin acest proiect femeile gravide vor beneficia, începând cu săptămâna a 10-a de sarcină, de vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu eventualele tratamente medicamentoase și analizele medicale necesare monitorizării și ducerii la bun sfârșit a sarcinii”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe  ordinea de zi, a ședinței de vineri, 4 mai, a Consiliului General al Municiului București.

Ajutorul este denumit în proiect ,,Voucher-ul Materna București”, iar sumele necesare implementării programului de sprijin financiar vor fi asigurate prin bugetul Direcției Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

De aceste vouchere, poate beneficia orice femeie cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viza de reședință de cel puțin 6 luni pe raza capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.

Vouchere au fiecare o valoare de câte 1.000 de lei, împărțite fiecare în tichete de câte 50 de lei, acordându-se de două ori: după procesarea cererii, se acordă primul voucher în valoare de 1.000 de lei, iar după intrarea în a 24-a săptămâna de sarcină, se acordă al doilea vpucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Referitor la serviciile care pot fi achiziționate cu voucherul Materna, proiectul prevede că este vorba despre orice serviciu medical necesar monitorizării, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract, serviciul netrebuind neapărat să fie de ginecologie-obstretică, și orice tratament medicamentos, inclusiv suplimentele nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul de raft. In momentul în care femeia însărcinată primește primul voucher, ea va primi și lista unităților în care pot fi folosite acestea.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s