Business|Mars, Companie De 35 Miliarde De Dolari Și Producătorului Brandului Snickers A Promis Investirea A 1 Miliard De Dolari, Pentru A Susține Campania ,,Sustenabilitate Într-O Generație”, Care Are Scopul De A Face Business Într-Un Mod Ecologic.

 

123RF_38297935_1160x430

 

 

Cercetătorii de la Universitatea din California fac echipă cu compania Mars pentru a încerca să salveze culturile de arbore de cacao, înainte de a fi prea târziu. Aceștia explorează posibiliatatea de a edita genele plantei, astfel încât, aceasta să se adapteze noilor condiții climatice. Tehnologia pe care o vor folosi-  se numește CRISPR – permite editarea ADN-ului și deja se folosește pentru a face culturi mai ieftine și mai rezistente la intemperii. Însă, cea mai importantă aplicație a procedurii ar fi în prevenirea dispariției plantelor din cauza schimbărilor climatice, dăunătorilor și lipsei de apă, plante de care depinde pentru a supraviețui.

Arborele de cacao este extrem de prețențios, acesta crește doar în anumite regiuni, de obicei, în apropierea junglelor și la 20 de grade latitudine nordică sau sudică, unde temperatura și umiditatea rămân relativ contante, de-a lungul anului. În acest moment, mai mult de jumătate din producție de ciocolată  a planetei depinde de două țări: Coasta de Azur și Ghana. În aceste zone nu vor mai fi propice pentru acest arbore în viitor. Până în anul 2959, încălzirea climei va împinge zulturile de arbori de cacao în zozna muntoasă, care în mare parte este rezervație naturală pentru animele și plante sălbatice.

 

Mars, Companie De 35 Miliarde De Dolari Și Producătorului Brandului Snickers A Promis Investirea A 1 Miliard De Dolari, Pentru A Susține Campania ,,Sustenabilitate Într-O Generație”, Care Are Scopul De A Face Business Într-Un Mod Ecologic.

Jennifer Doudna, geneticianul care a inventat CRISPR, supraveghează colaborarea cu Mars. Deși, instrumentul inventat de ea a  primit mai multă atenție pentru potențialul de aplicare în combaterea bolilor la om, Doudna crede că cele mai profunde aplicații nu vor fi asupra oamenilor, ci asupra mâncării.

Doudna a fondat o companie care se numește Carbou Biosciences pentru a pune în practică CRISPR și de asemenea a licențiat tehnologii pentru compania din domeniul agriculturii DuPont Pioneer.

Indiferent de zona unde opinia publică vede implementată mai bine tehnologia CRISPR, aceasta va fi o unealtă cheie în agricultură în viitor, având în vedere provocările pe care ni le aduce natura, dar și poluarea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s