Participi La O Nuntă Care Impune Un Dress Code?

EB-18085-Front-1-800x1200

 

Alegerea unei rochii de seară perfecte este o alegere destul de complicată. Dar, dacă evenimentul la care impune și un Dress Code, decizia pe care trebuie să o iei poate să îți dea destul de multe bătăi de cap. În aceeași notă, nunțile cu tematică sunt din ce în ce mai frecvente, în ultimii ani la noi în țară.

Pe cât de evident ar un un anumit Dress Code, poți cădea în capcana de a alege o rochie cu totul și cu totul nepotrivită și să riști să nu te încadrezi în peisajul evenimentului. De aceea, Omorffi a realizat pentru tine un mic ghid,  care să te ajute să alegi cele mai potrivite rochii de seară, pentru o astfel de nuntă.

WHITE TIE

White Tie este un dress cod de elită. Dacă noțiunea de ,,formal” ar avea termen de comparație, am putea spune că este ,,cel mai formal dress code”, dintre toate cele care există. Prin natura sa, o astfel de tematică impune purtarea unor rochii de seară lungi, incredibil de elegante. Gândește-te la modul în care se îmbracă celebritățile la galele de decernare a premiilor sau la balurile de caritate și sigur îți vei face o imagine despre acest dress code. De asemenea, accesorizează prețios, și, dacă simți nevoia, poți să adaugi chiar și o pereche de mânuși dintr-un material prețios.

BLACK TIE

Vorbim tot despre un ,,dress code formal”, dar, mai puțin permisiv decât ,,White Tie”. Se  impun tot rochii de seară lungi, dar gama de opțiuni este mai largă. Cu toate acestea, lungimea rochiei trebuie să se încadreze într-una din categoriile permise: ,,rochia de ceai” (cu tivul între linia genunchilor și cea a gleznelor), ,,rochia de balerină” (tăiată până la nivelul gleznelor), ,,rochia lungă până în pământ” (preferată, în cele mai multe situații).

COCKTAIL

Dacă la nunta la care vei participa îți impune un astfel de dress code, înseamnă că trebuie să porți o rochie ¾, adică lungă până la genunchi. Poți alege cu încredere culori tari, pasteluri și chiar imprimeuri, dar nici clasicile rochii de seară negre nu sunt o variantă pe care să o elimini.

SEMI – FORMAL

O nuntă cu un astfel de dress code este ideală. Poți să porți rochii de seară lungi, dar să te orientezi și către modelele mai scurte. Tivul rochiei poate să se afle cu 2-3 centimetri deasupra genunchilor. Acest detaliu va păstra aerul formal și vei arătă foarte sofisticat îmbrăcată.

PETRECEREA ÎN GRĂDINĂ

O astfel de nuntă este perfectă! Poți să porți rochii de seară din materiale vaporoase, în care să arăți ca o adevărată ,,Mamă a Naturii” și chiar să renunți la tocuri. Alege un model într-o singură culoare sau optează pentru imprimeuri îndrăznețe.

CASUAL

Dacă participi la o nuntă cu un astfel de Dress Code, ești o norocoasă. Poți să porți rochii de seară în care să te simți confortabil în adevăratul sens al cuvântului sau chiar să optezi pentru șalopete de damă. Păstrează  o linie elegantă și nu exagera cu lungimile. ,,Casual” nu înseamnă că poți să porți rochii de seară provocatoare, potrivite pentru o noapte în club alături de prietenele tale. În schimb, poți să optezi pentru un decolteu amețitor sau o tăietură generoasă pe o parte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s