Persoanele Care Beau Cafea Trăiesc Mai Mult

aaeaaqaaaaaaaaptaaaajgjjyzbjyza0lwiwywitngjkos05ztc0ltc5ngnjnwq2nwfkma

 

După un studiu, care a durat mai bine de 20 de ani, un profesor de la Universitatea Harvard, susține că persoanele care beau cafea au mari șansesă trăiască mai mult. Veste bună, nu? Mai ales pentru persoanele iubitoare ale cafelei. Cercetarea științifică a început în anul 1976, și a implicat aproape 210,000 de oameni.

 

888888888888888888888888888888888_Fotor

După studiul privind efectele asupra cafelei asupra corpului uman, Frank Hu, profesor la Harvard, susține că, persoanele care beau cafea trăiesc mai mult.În mod specific, cercetarea a constatat că persoanele care au consumat au înregistrat riscuri mai mici de a dezvolta boli cardiovasculare și neurodegerative, relatează publicația The Independent.

,,Cafeaua este cu siguranță o băutură foarte complexă. Pe lângă cofeină, conține și sute, poate mii, de compuși bioactivi, deci, este foarte dificil, poate chiar imposibil, să explici efectele compușilor individuali sau ale substanțelor chimice”, a declarat Frank Hu.

Beneficiile pentru sănătate ale cafelei derivă, nu numai, din compuși, ci mai degrabă datorită  efectelor mineralelor și diferiților antioxidanți.

Beneficiile Cafelei, Anulate de Efectele Fumatului

,,Am constatat, faptul că, beneficiile pentru sănătate ale cafelei, sunt mai pronunțate sau mai evidente, la persoanele care nu fumează”, a mărturisit Frank Hu. Cu alte cuvinte, fumatul anulează beneficiile consumului de cafea.

 

Cercetări anterioare au arătat, faptul că, băutul cafelei este asociat cu un risc scăzut de diabet, boli cardiovasculare, boala Parkinson și boli hepatice. De asemenea, este asociat cu un risc scăzut de deprezie și suicid, ajută organismul să metabolizeze zahărul din sânge, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și poate chiar reduce inflamația.

Totuși, profesorul Hu avertizează că nu toată lumea răspunde la cafea, în același mod, și că beneficiile pot fi diferite la fiecare persoană în parte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s