Exercițiile fizice pot scădea riscul apariției demenței la femei în proporție de 90%

dddddddddddddddddddddddddddddddddd

 

 

Pentru femei, exercițiile fizice realizate în perioada vârstei mijlocii nu reprezintă doar o modalitate pentru a crește ritmul cardiac, acestea oferă beneficii și asupra creierului, potrivit rezultatelor unui nou studiu.

 

Oamenii de știință au descoperit, faptul căm femeile aflate la vârsta mijlocie, din Suedia, care realizau des exerciții fizice, aveau un risc de dezvoltare al demenței cu 90 de procente mai scăzut. Conform portalului, Live Science, în cazul femeilor din grupul ce realiza fitness frecvent, probleme asociate demenței, precum pierderea memoriei, au apărut cu 11 ani mai târziu. Așadar, demența se instala abia la vârsta de 90 de ani, în cazul femeilor ce realizau exerciții fizice frecvent, față de 79 de ani, în cazul femeilor ce realizau exerciții fizice la un nivel moderat.

 

Rezultatele studiului sugerează, faptul că, exercițiile fizice pentru stimularea sistemului cardiovascular pot scădea riscul apariției demenței, susține autoarea studiului, Helena Horder, cercetătoare din cadrul Universității din Gothenburg, Suedia. Cu alte cuvinte, sănătatea cardiacă este asociată cu un creier sănătos.

 

După ce au observat femeile, timp de 44 de ani, cercetătorii au descoperit, faptul că, rezultatele obținute, în cadrul sesiunilor de fitness, i-au ajutat să prezică dacă femeia va fi diagnosticată cu demență la bătrânețe.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 191 de femei, din Suedia, cu vârste cuprinse între 36 și 60 de ani. În anul 1968, toate femeile aflate la vârstă mijlocie au trecut printr-un test, în care au fost puse să pedaleze pe o bicicletă medicinală, până când se simțeau extenuate.

Analizele au arătat, faptul că 32% dintre femeile care au realizat exerciții fizice, rar au dezvoltat demență, în timpul studiului, în comparație cu 25% dintre femeile, care realizau exerciții fizice moderate și 5% dintre cele care au realizat exerciții fizice dificile.

 

Doamnelor, aveți încă un motiv, în plus, dacă mai era nevoie… să vă apucați de sport, în cazul în care nu practicați nicio activitate fizică, sau să continuați activitatea fizică, dacă practicați, deja, un sport.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s