Micro-Înșelatul: Gesturile Mici De Pe Rețelele Sociale Asociate Cu Infidelitatea

landscape-1516130627-micro-cheating-couple-index

 

În era digitală, relațiile se termină cu ușurință. Tehnologia ne oferă, prin intermediul rețelelor de socializare, posibilitatea de a interacționa cu ușurință cu persoane necunoscute, sau cu foști parteneri, iar unele gesturi ar putea stârni gelozie, fiind considerate o formă de infidelitate.

 

 

Psihologul Martin Graff, profesor la Universitatea South Wales, afirmă faptul că, e foarte ușor să fii infidel în era modernă. Chiar dacă este diferit de înșelatul tradițional, consecințele pot fi aceleași.

 

,,Micro-înselatul” este eticheta utilizată, pentru a descrie comportamentul dintr-o zonă gri, undeva între interacțiunile prietenoase și infidelitatea. Dacă înainte soția trebuia să-și prindă soțul în pat cu o altă femeie, acum este de ajuns ca ea să-i urmărească activitatea online pentru a descoperi infidelitatea, potrivit publicației The Telegraph.

 

Cercetătorii spun că semnele micro – înșelării pot fi:

       Atunci când partenerul complimentează o persoană de sex opus online;

       Trimiterea unor emoji care sugerează aprecierea (exemple: inimi, flori);

       Salvarea unui contact în telefon sub un nume fals;

       Adăugarea unui fost partener pe Snapchat sau Instagram în lista de prieteni.

 

Pe scurt, manifestarea unui ,,interes digital”, pentru o persoană dinafara relației, poate constitui micro – înșelare.

,,Poate fi ceva foarte simplu, precum aprecierea pozelor unei persoane pe Instagram, în mod repetat, sau comentând public pozele cuiva de pe Facebook. Multe dintre relațiile umane s-au mutat online”, afirmă Martin Graff.

 

Cuplurile iau acum decizii despre ce e acceptat să facă online, lucru care nu se întâmplă acum 10 ani, precizează psihologul.

 

Alte acțiuni care pot fi considerate forme de înșelat digital includ: verificarea des a paginii de Instagram a unei persoane de sex opus sau inițierea unor conversații prin trimiterea mesajelor online fără ca partenerul să știe.

 

De asemenea, un studiu din 2015 a demonstrat că trimiterea unor poze pe Facebook sau a unor mesaje private pe rețelele sociale poate stârni gelozie.

 

Un alt studiu a scos la iveală, faptul că, discutarea unor informații emoționale și intime online cu o persoană de sex opus poate fi considerată o formă de infidelitate mai mare decât ar fi vizionarea filmelor pentru adulți.

 

Pe de altă parte, criticii micro – înșelării spun că acest concept îndeamnă oamenii șă-și controleze partenerii și să le supravegheze discuțiile pe internet.

,,Niciodată nu a fost mai simplu să monitorizezi comportamentul iubitului. Sunt atât de multe informații online pe site-uri precum Facebook și Instagram încât nici nu e nevoie să sapi foarte adânc”, precizează psihlogul Martin Graff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s