Creșteți Rezistența Oaselor Prin Mersul Pe Jos

take-a-walk-in-the-park-day1

 

Se numără printre cele mai bune fizice. Când mergeți, picioarele sunt solicitate să suporte cea mai mare parte a greutății dumneavoastră, crescând presiunea asupra oaselor de la nivelul șoldului și membrelor inferioare.

Cercetătorii nu cunosc cu certitudine explicația, dar presiunea resimțită de oase în timpul exercițiului stimulează celulele care sintetizează osul, osteoblastele, pentru producerea de os nou.

Mersul pe jos este mai ușor de practicat decât multe alte tipuri de exerciții și reprezintă un mod excelent de a întârzia pierderea osoasă care survine odată cu vârsta.

Femeile care merg regulat pe jos de-a lungul vieții au o densitatea osoasă mai mare decât cele sedentare. Prezintă și o rată a fracturilor cu 30% mai mică.

 

Medicii recomandă o plimbare de 30 de minute, 5 zile pe săptămână. Nu trebuie făcute toate deodată: două plimbări de 15 minute vor produce aceleași beneficii. Pentru a crește intensitatea efortului – și pentru a mări și beneficiile la nivel osos – mergeți mai repede sau pe un traseu în pantă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s