Casa De Modă Va Înceta Să Mai Folosească Blană Naturală În Produsele Sale, A Anunțat Donatella Versace, În Cadrul Unui Interviu, Acordat Unei Reviste Britanice.

The Costume Institute Benefit celebrating the opening of Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between, Arrivals, The Metropolitan Museum of Art, New York, USA - 01 May 2017

 

Donatella Versace, directorul de creație al casei de modă Versace, a declarat într-un interviu, acordat revistei 1843, deținută de către Economist Group, că aceasta va înceta practica de a utiliza balnă în creațiile sale, fără a oferi, însă, alte detalii, relatează AFP.com

,,Blană? Am încetat acest lucru. Nu vreau să omor animale pentru a crea modă. Nu este corect”, a declarat Donatella Versace.

Reprezentanții sediului principal al companiei Versace, din orașul italian Milano, nu au putut fi contacatați de către jurnaliștii de la AFP, miercuri seara, pentru a oferi un punct de vedere.

Există  și neconcordanțe între declarația făcută de către Donatella Versace, și campania publicitară susținută pe de către casa de modă, pe site-ul oficial.

Potrivit revistei 1843, la momentul redactării interviului cu Donatella Versace, care a fost publicat, online, miercuri seara, site-ul casei de modă, încă, își îndeamnă clienții să cumpere ,,haine de blană care întorc capete”.

Sa fie doar o neactualizare a site-ului?  Sau, Donatella a luat prin surprindere pe toata lumea, inclusiv pe staff-ul său, cu anunțul făcut?

Anterior, casa de modă Versace a rezistat presiunii de a se alătura altor celebre brand-uri de modă, precum Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren și Calvin Klein, care au eliminat din colecțiile lor produsele din blană naturală.

Potrivit Organizației Humane Society International (HSI), care militează, la nivel mondial, pentru încetarea comerțului cu blană naturală, compania Versace a vândut, de-a lungul timpului,  produse din blana mai multor animale, precum nurcă și câine raton.

De cealaltă parte, Federația Internațională a Blănii (Internațional Fur Federation), și-a exprimat ,,dezamăgirea” , în legătură cu decizia luată de către Donatella Versace. ,,Majoritatea designerilor de top vor cotinua să lucreze cu blană naturală, pentru că ei știu că aceasta este un produs natural, produs în mod responsabil. Cu o îngrijorare din ce în ce mai mare în privința mediului și utilizării plasticului în modă, chiar cred că blana reprezintă alegerea naturală și responsabilă pentru designeri și clienți”, a declarat Mark Oaten, CEO al acestei federații.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s