Fumatul Poate Crește Cu Până La 60% Riscul De Pierdere A Auzului

 

g.foolcdn.comeditorialimages419308vaping-vape-e-cig-electronic-cigarette-getty_large-0ac89bbb7e89be7544a93a5cb0916a1c620e762a.jpg

 

Fumatul nu este nociv doar pentru plămâni și inimă, așa cum bine cunoaștem, ci poate afecta și auzul, sugerează concluziile unei cercetări realizate, în Japonia, pe 50.000 de persoane, citate, miercuri, de către Press Association.

 

Studiul efectuat pe un număr de 50.000 de persoane, a demonstrat un risc crescut de afectare a auzului, în rândul fumătorilor, în comparație cu persoanele care nu au practicat, niciodată, acest obicei.

 

Fumatul a condus la o creștere, situată între 20% – 60%, a riscului de pierdere a acuității auditive.

 

Oamenii de știință au analizat date prelevate în urma verificărilor anuale ale stării de sănătate, printre aceste analize numărându-se și testarea acuității auditive, și a completării unui chestionar privind stilul de viață.

 

Efectule nocive ale fumatului s-au menționat chiar și în condițiile în care au fost făcute ajustări ale unor factori care ar fi putut afecta rezultatele, precum expunerea la zgomot ocupațional.

 

,,Cu un eșantion de dimensiuni mari, o lungă perioadă de monitorizare și o evaluare obiectivă a diminuării acuității auditive, studiul nostru oferă o dovadă solidă conform căreia fumatul reprezintă un factor de risc independent pentru pierderea auzului”, a declarat unul dintre principalii autori, dr. Huanhuan Hu, din cadrul Centrului Național Pentru Sănătate și Medicină Globală, din Japonia. ,,Aceste rezultate oferă o dovadă solidă, care susține, faptul că, fumatul reprezintă un factor cauzator al pierderii auzului și subliniază necesitatea controlului utilizării tutunului pentru prevenirea sau întârzierea dezvoltării diminuării acuității auditive”, a mai adăugat cercetătorul.

 

Potrivit cercetării, fumatul a afectat capacitatea de a percepe atât sunetele înalte cât și pe cele de frecvență joasă, însă, s-a constatat o asociere mai evidentă în cazul sunetelor înalte, au notat cercetătorii.

Concluziile studiului au fost publicate în jurnalul Nicotine and Tabacoo.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s