Brandul Lacoste Renunță La Celebrul Crocodil, Pentru O Ediție Limitată De Logo-Uri Ce Înfățișează Animale Pe Cale De Dispariție

 

lacoste-save-our-species-capsule-logo-designboom-1-818x561

 

Brandul Lacoste lansează o colecție capsulă, ediție limitată, de tricouri polo, dedicată specilor pe cale de dispariție. Astfel, tricourile polo vor purta drept emblemă câte un animal dintr-o specie aflată în dificultate, iar numărul de tricouri va fi egal cu numărul estimat de exemplare încă în viață, în natură, din specia respectivă.

 

Cumpărând un astfel de tricou, poți ajuta Internațional Union for Conservation of Nature (IUCN) și Lacoste, în lupta lor de a conserva animalele.

 

Proiectul a fost lansat la Paris Fahion Week, iar colecția – capsulă ,,Save Our Species”, este o colaborare inspirată dintre brandul de îmbrăcăminte sport și IUCN.

 

Astfel, în colecția lansată de către compania Lacoste găsești: 30 de tricouri cu emblemă ce înfățișează Vaquita, mamiferul marin care trăiește în golful californian, 40 de tricouri cu țestoasa birmaneză (căreia localnicii îi colectează ouăle) și 50 de lemurieni din Madagascar (puși în pericol de către braconaj și de defrișările extinse care i-au distrus habitatul). Mai există în colecția Lacoste : 67 de tricouri cu rinocerii javanezi, protejați astăzi în Indonezia, dar foarte rari, din cauza traficului de fildeș, 150 înfățișări giboni Cao – vit (afectați de defrișările de la granția dintre China și Viernam), 157 cu Kakapo, un papagal nocturn din Noua Zeelandă. Condurul din California, cea mai mare pasăre din America, din care au mai rămas, se pare, doar 231 de exemplare, Saola, un ierbivor care trăiește în Vietnam și Laos (doar 250 de animale), tigrul din Sumatra (350 de exemplare) și iguana Anegada (450 de exemplare) care trăiește în insulele Virgine Britanice, sunt celelalte animale, cărora Lacoste le-a dedicat tricouri.

 

,,Crocodilul Lacoste” s-a născut din porecla pe care o porta campionul francez de tenis – Rene Lacoste, numit astfel, în anul 1927, pentru tenacitatea de căre dădea dovadă pe teren.

Anul acesta International Union for Conservation of Nature (IUCN), sărbătorește 70 de ani de activitate și invită dinferite personalități, din zona de business sau din societatea civilă, ori actori să realizeze perteneriate prin intermediul corora să lupte cu extincția feluritelor specii amenințate.

Si tu poți participa la proiectul lansat de către Lacoste. Dacă vrei să contribui, o poți face comandând un tricou sau utilizând hashtag-ul #LacosteSaveOurSpecies, pe conturile tale de socializare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s