Roger Federer și Serena Williams, câștigătorii Premiilor Laureus

 

Day Two: The Championships - Wimbledon 2017
LONDON, ENGLAND – JULY 04: Roger Federer of Switzerland plays a forehand during the Gentlemen’s Singles first round match against Alexandr Dolgopolov of Ukraine on day two of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 4, 2017 in London, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Roger Federer, liderul clasamentului ATP, și Serena Williams, fostă numărul unu mondial în tenisul feminin, au fost desemnați câștigători ai Premiilor Laureus, rezervate celor mai buni sportivi ai anului 2017, în cadrul galei care a avut loc, marți seara, la Monte Carlo.

 

Roger Federer, în vârstă de 36 de ani, a primit pentru a cincea oară în cariera sa, trofeu oferit de către Academia Laures, printre ai cărei membri se numărăr și două glorii ale sportului românesc: Nadia Comăneci și Ilie Năstase.

 

,,Este un moment foarte special pentru mine. Toată lumea știe cât de mult prețuiesc premiile mele Laureus, iar, faptul că, astăzi am câștigat nu unul, ci două premii, reprezintă cu adevărat o onoare unică. A fost un an de neuitat pentru mine, să revin după problemele din anul 2016, iar aceste premii îl fac să fie și mai memorabil”, a declarat Roger Federer.

 

Serena williams a primit, la rândul ei, trofeul rezervat sportivei anului, după cel de-al 23-lea titlu de Mare Șlem cucerit, în urmă cu un an, la Australian Open. Campioana americană, care a adus pe lume, primul ei copil  (o fetiță), în luna septembrie a anului trecut, a primit pentru a patra oară această distincție, fiind sportiva cea mai decărată de către Academia Laureus.

 

În cadrul Galei Laureus, care a avut loc marți, au fost acordate și alte premii, între acestea cel rezervat echipei anului, care a revenit campioanei mondiale en titre la Formula 1, Mercedes AMG. De asemenea, fostul atacant internațional italian Francesco Totti, a fost premiat pentru întreaga sa carieră, devenind cu această ocazie cel mai nou membru al Academiei Laureus, alături de legendarul fotbalist galez Ryan Giggs. De asemenea, echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a cărei revenire după tragedia aviatică în care a pierdut aproape întregul lor de jucători a inspirat lumea sportului, a fost premiată de către Academia Laureus, pentru cel mai bune moment sportiv al anului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s