Cursuri Școlare Suspendate În Județele Dolj, Ilfov, Constanța, Giurgiu Și În Capitală

9575781a42d82ae348517ea25ebb148d

 

 

Cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Dolj și Ilfov respectiv în Capitală, luni și marți, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

 

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în județul Constanța, cursurile vor fi suspendate, integral în ziua de luni, iar în municipiul și în județul Giurgiu, cursurile vor fi suspendate, atât luni cțt și marți, cu excepția grăniților cu program prelungit din municipiul Giurgiu. ,,Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență”, afirmă sursa citată.

De asemenea, MEN reamintește, faptul că, în situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al scolii, inspectoratele școlare județene și/sau Inspectoratul Școlar al  Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar.

Acestea se pot aproba, numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ, cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv  ISMB.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s