Temperaturi De Până La Minus 18 Grade În Capitală, Vânt Și Ninsoare, În Următoarele Zile

 

9575781a42d82ae348517ea25ebb148d

 

 

Vremea se va răci semnificativ în următoarele zile, în București, temperatura minimă va ajunge și la minus 18 grade, vântul se va intensifica și va amplifica senzația de rece și va ninge, conform prognozei speciale, pentru București, publicate de către Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, începând de sâmbătă, ora 20:00, până dumincă, la ora 8:00, temporar va ninge slab, se va depune strat de zăpadă în jurul a doi centimetri, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge temporar 45-50 km/h. Temperatura aerului va scădea până la o minimă de minus 6  – minus 4 grade, iar vântul va amplifica senzația de rece. De duminica, ora 10:00, până luni, la ora 8:00, vremea va deveni deosebit de recem chiar geroasă noaptea; temperatura maximă va fi de minus 5 – 4 grade, iar cea minimă în jurul a minus 10 grade. Temporar va ninge, în intensificare în a doua parte a nopții, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 40-45 km/h, posibil 50-55 km/h noaptea, viscolind temporar ninsoarea și amplificând senzația de rece. Stratul de zăpada va măsura în medie 5-8 centimentri.

 

Conform ANM, de luni, ora 10:00, până marți, ora 8: 00, valul de frig se va intensifica, va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, iar rafalele de vânt vor accentua senzația de rece. Ninsoarea va deveni abundentă, vântul se va situa în jurul valorii de minus 9 grade, iar cea minimă va fi de minus 12 – minus 10 grade.

De marți, ora 10:00, până miercuri, ora 8:00, valul de frig va persista și va fi ger îndeosebi dimineața și noaptea; temperatura maximă va fi minus 8 – minus 6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a minus 15 grade. Va mai ninge, cu precădere în prima partea a zilei, dar atât ninsoarea cât și vântul vor diminua în intensitatea – rafalele vor mai atinge la începutului intervalului 35-45 km/h, apoi va deveni în general slab.

Valul de frig va persista și miercuri, până joi, la ora 8:00, iar gerul se va intensifica noaptea, când temperatura va coborî până la valorile de minus 18 – minus 16 grade; maxima termică nu va depăși minus 8 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s