Soția Prințului William Al Regatului Unit Al Marii Britanii Și Al Irlandei De Nord Ar Putea Fi Împiedicată Să Participe La Gala Premiilor BAFTA

Angelina-Jolie-683x1024

 

Soția Prințului William al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, ducesa de Cambridge, ar putea fi împiedicată să participe la Gala Premiilor BAFTA, dacă femeile invitate vor decide să poarte ținute negre, în semn de protest, față de hărțuirea sexuală. Potrivit tradiției, femeile din familia regală britanică, obișnuiesc să se prezinte în ținute negre, doar în cazul în care poartă doliu, iar monarhia britanică evită să se implice în proteste. Potrivit publicației The Daily Telegraph, Kate Middleton, s-ar putea găsi ,,pe un teren minat diplomatic”, la acest eveniment, soțul ei, Prințul Williams, fiind președinte al British Academy of Film and Television Arts.

 

La ceremonia de anul trecut, ducesa de Cambridge,  în prezent în vârstă de 36 de ani, care va naște în luna aprilie, cel de –al treilea copil, a purtat o rochie neagră cu flori albe.

Până în prezent, Palatul Kensington, a refuzat să comenteze această situație.

 

O scrisoare, care a circulat în industria britanică de film și televiziune, i-a invitat pe cei care vor participa la eveniment să se alăture acestei cauze, după demonstrația similară de la Globurile de Aur. Astfel, covorul roșu al Galei Globurile de Aur 2018, a fost dominat de către celebrități care au purtat ținute negre, în semn de protest față de abuzurile sexuale și inegalitatea de gel de la Hollywood. Actrițele Merly Streep, Angelina Jolie, Natalie Portman, Penelope Cruz și Nicole Kidman, sunt doar câteva dintre celebritățile care au purtat rochii negre extrem de apreciate.

De altfel, și Gala Premiilor Grammy, de anul acesta, a fost marcată de mișcarea ,,Time’s Up”, vedetele purtând câte un trandafir alb, în semn de solidaritate.

Gala premiilor decernate de către Academia de Artă Cinematografică și Televiziune Britanică (BAFTA), va avea loc la Royal Albert Hall, din Londra, pe 18 februarie, iar solicitarea a fost acceptată, deja, de vedete britanice care vor particpa la gală, dar și de alte vedete britanice care vor participa la gală, dar și de alte personalități din industrie. Între aceste celebrități s-ar număra: Emma Thompson, Daisy Ridley, Emma Waston, Gemma Arterton, Keira Knightley, Jodie Whittaker, Emilia Clarke, Noma Dumezwni, Natalie Dormer și Felicity Jones. Scrisoarea le-a cerut invitaților la gala premiilor BAFTA ,,să poarte ținute negre la ceremonie, pentru a urma exemplul surorilor noastre care au participat la Gala Globurilor de Aur”.

 

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, președintele academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s