Cafeaua Ar Putea Fi Servită Cu Un Avertisment Privind Dezvoltarea Cancerului În California

7442efc0ec978523ae37f6e28efe9d27

 

În prezent, un proiect de lege dezbătut în California, privind amplasarea unei atenționări, în cafenelele și stațiile de alimentare cu combustibil în care se vinde cafea, privind exsitența unor chimicale în băutură ce pot duce la apariția cancerului. În cazul în care legea va fi promulgată, iar locațiile nu se vor supune, acestea ar putea fi amendate.

 

Consiliul pentru Educație și Cercetare privind Toxinele, dorește să penalizeze companiile care nu avertizează consumatorii de existența acrilamidiei în cafea. Conform Science Alert, substanța chimică este considerată în California ca fiind unul dintre factorii ce pot duce ,,la apariția cancerului”.

 

Acrilamida se formează, în mod natural, atunci când plantele sau cerealele sunt preparate la temperaturi ridicate. Aceasta se formează în timpul procesului denumit ,,reacția maillard”, în care căldura transformă zaharurile și aminoacizii, schimbând gustul și culoarea acestora. Atunci când, cartofii, pâinea, biscuiții sau cafeaua sunt încălzite se formează acrilamidele. Însă nu există suficiente dovezi ale cantității exacte de acriliamide la care este expus corpul uman, atunci când consumă aceste produce.

 

Substanța a fost descoperită de cercetătorii suedezi, în anul 2002, conform Societății Americane a Cancerului. Informațiile sugerează, faptul că, în cantități mari, acrilamidele sunt cancerigene, pentru anumite animale. Animalele studiate au dezvoltat cancerul după ce acrilamidele au fost puse în apa acestora. Însă nivelul rozătoarelor, în laborator, a fost de 1.000 până la 100.000 ori mai mare decât cea consumată de către oameni în cadrul unei alimetații normale. De asemenea, corpul uman metabolizează diferit substanța chimică față de animale, fapt ce nu a fost încă studiat.

 

Conform studiilor anterioare, cofeina are efecte pozitive asupra sănătății omului. În cadrul unei cercetări, în care au fost implicați 200 de subiecți, care au consumat trei – patru căni de cafea pe zi a fost descoperit, faptul că, riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare în cazul lor a scăzut cu 19%. Alt studiu sugerează că băutuorii de cafea au un risc cu 18% mai mic de dezvoltare a cancerului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s