Femeile Înțeleg Limbajul Câinilor Mai Bine Decât Bărbații

IMG_20170206_180243

 

 

Un studiu, publicat în anul 2018, sugerează faptul că, femeile sunt capabile să înțeleagă emoțiile și ce vrea cel mai bine un cățel decât bărbații. Cercetarea, publicată în revista Royal Society of Open Science, a constată că oamenii se pot prinde ce încearcă să comunice câinii atunci când mârâie și că femeie sunt mai ,,fluente” în limbajul canin decât bărbații, precizează Broadly. Cercetătorii au înregistrat 18 cîini care mârâie, ca răspuns la situații diferite – când păzesc hrana de alți câini, când se joacă ,,lupta cu odgonul”, sau când simt amenințarea apropierii unui străin. Cei 40 de participani la studiu au fost apoi rugați să identifice tonul eșalonând mârâielile care provind din teamă, agresiune, disperare, fericire și în mod jucăuș. Apoi au încercat să determine contextul mărâielilor. Astfel, oamenii au avut o rată de succes de 63% în identificarea contextului – comparativ cu rata de șanse de 33%.

Tamas Farago, autorul principal al studiului, a declarat: ,,Studiile noastre recente despre fMRI (n.r. – tehnologia de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională), sugerează, faptul că, oamenii și câinii folosesc zone similare ale creierului și probabil procese similare pentru a evalua emoțiile celorlalți din vocalizări. Se pare că, există reguli înrădăcinate din punct de vedere biologic cu privire la modul în care vocalizările mamiferelor codifică emoțiile, iar aceste procese comune îi ajută pe oameni să evalueze încărcătura emoțională nu numai a câinilor, ci și a ale altor specii de manifere”.

Interesant este, faptul că, cercetătorii au observat că femeile s-au descurcat mult mai bine, în fața acestui test, decât bărbații. Să însemne asta că femeile au o legătură mai profundă și spirituală cu câinii, pe care bărbații nu o au? ,,Acesta este un model comun în studiile de recunoaștere a emoțiilor. Femeile sunt probabil mai empatice și mai sensibile fațî de emoțiile altora, ceea ce le ajută să asocieze mai bine contextul cu conținut emoțional al mârâielilor câinilor”, a mai declarat autorul studiului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s