Angelina Jolie Va Colabora Cu NATO Pentru A Combate Violențele Sexuale

 

Angelina-Jolie-683x1024

 

 

 

Cunoscuta actriță Angelina Jolie va colabora cu NATO, în lupta împotriva violențelor sexuale, care vor fi considerate crime de război, a anunțat frumoasa actriță, în timpul unei vizite, pe care a întreprins-o, miercuri, la sediul general din Bruxelles, al aceste organizații.

Angelina Jolie, care deține și titlul de trimis special al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite Pentru Refugiați (UNHCR), a declarat, faptul că, nu poate să existe fără pedepsirea acestor tip de infracțiuni. De asemenea, Angelina Jolie, a anunțat că va colabora cu alianța militară, pentru a combate violențele sexuale, pe plan global, prin cursuri de formare, o mai bună monitorizare și o ameliorare a practicilor de de conștientizare. ,,Folosirea violului ca aromă de război, a fost privită ca un element inevitabil al conflictelor, o infracțiune mai mică și o problemă ce era considerată prea dificilă, sau prea incomodă pentru că, societățile să se ocupe de ea”, a declarat Angelina Jolie. ,,Ea reprezintă, însă, o nedreptate istorică și o chestiune critică pentru pacea și securitatea internațională”, a precizat Angelina Jolie. Violul, folosit ca armă de război, a jucat un rol important în conflictele militare și în apariția fluxurilor de refugiați din lumea întreaga, a mai adăugat actrița. ,,Prin urmare, această practică are un impact direct asupra eforturilor depuse de către NATO, pentru a proteja stabilitatea și pentru a gestiona crizele care afectează securitatea Europei și securitatea globală”, a concluzionat Angelina Jolie.

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a spus că, această alianță va organiza mai multe cursuri de formare privind combaterea violenței sexuale atât pentru trupele NATO, cât și pentru militarii provenind din partenere. De asemenea, NATO își va intensifica eforturile de monitorizare și raportare a cazurilor de violență sexuală și va contribui la creșterea gradului de conștientizare pe plan global, în legătură cu această chestiune, a adăugat Jens Stoltenberg. ,,Violența sexuală, este o tactică de război folosită împotriva femeilor și fetelor, dar și împotriva bărbaților și băieților și bărbaților. NATO face, deja, foarte multe lucruri, pentru a limita acest flagel, însă, putem să facem mai mult de atât”, a adăugat Secretul General.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s