Ce Mănâncă Jucătoarele De Tenis

 

1679141

 

Antrenamentele draconice, dietele stricte și ședințele lungi cu psihologi sportivi, fac parte din viața de zi cu zi a tensimenelor profesioniste. Într-un interviu acordat publicației Daily Mail Australian, antrenorul de tenis Marc Sophoulis, a dezvăluit câteva din secretele pe care le au sportivele pentru a rezista ritmului infernal, dar și pentru a face performanță. Cum era de așteptat, antrenorul a menționat echilibrul ca fiind principalul motor al succesului, însă sunt și câteva secrete care fac diferența între amatori și profesioniști.

Dieta bine proporționată

Să mănânci ca un atlet, presupune să faci alegeri înțelepte, să ai în farfurie alimente denise, din punct de vedere nutrițional, și să ai mereu la îndemână gustări care să îți asigure energie. Fructele și legumele sunt cele mai indicate, iar consumul de carbohidrați trebuie bine monitorizat, pentru a asigura echilibrul zilnic. ,,Pentru că muncesc atât de mult, este necesar să ia în seamă toate cele cinci grupe de alimente”, a declarat Sophoulis. Hidratarea este și ea foarte importantă, dar și suplimentele alimentare care să acopere lipsurile, acolo unde este cazul.

Îmbinarea tipurilor de antrenamente

Antrenamentul tenismenelor nu include doar exerciții ce includ racheta. Ele au în program și fitness, alergări pe distanțe lungi, yoga, pilates sau ridicare de greutăți.

Timp pentru recuperare

Nu trebuie să sari, niciodată, peste orele de somn. De asemenea, este indicat să faci și puțină meditație pentru că, sănătatea psihică este și ea importantă. Fără odihnă, performanța nu poate fi posibilă, a spus Souphoulis.

Fii Organizată

O jucătoare de performanță trebuie să fie foarte organizată, pentru a-și putea ține sub control atât viața profesională, cât și pe cea personală.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s