Fructul pasiunii

Guava-Passion-Fruit-Margarita-4

Știați că … există peste 300 de specii de frcutul pasiunii, frunzele lor au diferite nuanțe de verde, iar florile au culoarea purpurie?

Fructul s-a răspândit din America de Sud – este originar din zona Amazonului – însă acum este cultivat în mai toate zonele tropicale ale planetei. Este considerat unul dintre cele mai gustoase fructe exotice, miezul său are culoarea roșie sau galbenă. Fructul cu miezul roșu este mai aromat.

Oval, de dimensiuni mici sau medii,  auriu sau închis la culoare (purpuriu), având coaja lucioasa, fină și o textură a pulpei extrem de zemoasă, cu foarte multe semințe comestibile, fructul pasiunii este ideal în curele de slăbire.

Datorită proprietăților sale ușor laxative, curăță intestinul gros de reziduri și toxine și favorizează arderea grăsimilor. Delicioase sunt și cocktailurile pregătite din acest fruct, despre care se spune că au efecte afrodizicace.

Fructul pasiunii se poate păstra la temperatura camerei pentru câteva zile, dar se păstrează până la 10-14 zile, dacă este ținut în frigider, în pungă de plastic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s