Liga Italiană De Fotbal Refuză Ofertă Pentru Drepturile TV În Seria A

wp1823038

 

 

Liga italiană de fotbal a anunțat, luni, că refuză ofertele care i-au fost prezentate pentru drepturile de televizare din Seria A, pentru perioada 2018/2021, și a decis să dechidă discuții de la caz la caz, cu difuzorii interesați, anunță AFP. Adunarea cluburilor din Seria A, ,,a decis, în unanimitate, să nu accepte nicio ofertă și să deschidă discuții, de la caz la caz”, a declarat Carlo Tavecchio, președintele demisionar al Federației Italiene (FIGC), care asigură funcțiile de președinte al Ligii, actualmente sub tutelă. Conform presei italiene, Liga italiană, ar fi primit cinci oferte pentru diferite loturi propuse difuzorilor. Valoarea totală a acestor oferte, ar fi fost inferioară sumei de 800 milioane euro pe an, în timp ce Liga a fixat un obiectiv de 1,5 miliarde euro.

Drepturile TV, pentru meciurile din Seria A, se ridică, în prezent la suma de 945 milioane euro pe an, pentru perioada 2015/2018, fiind împărțite între posturile Sky și Mediaset, care, conform presei din Peninsulă, fac parte dintre cei cinci difuzori care au prezentat oferte luni.

În cadrul negocierilor directe, care se vor deschide, Liga speră ,,să obțină cel puțin prețul minim fixat de 1,5 miliarde euro”, a adăugat Tavecchio. În caz contrar, ,,Liga își rezervă posibilitatea de a evalua oferta prezentată de un intermediar independent”, in cadrul unui apel de oferte anexe.

Drepturile TV internaționale pentru Seria A, au fost atribuite, în luna octombrie, Agenției IMG și postului RAI, pentru o valoare totală de 371 milioane euro/pe an, în perioada 2018-2021, dublu față de perioada precedentă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s