Grupul Ferrero anunță achiziționarea diviziei americane de ciocolată a Nestle, pentru suma de 2,8 miliarde de dolari

ProductCategories_Images_05_landscape_small

 

Ferrero va achiziționa peste 20 de mărci americane renumite, inclusiv branduri celebre de ciocolată cum ar fi Butterfinger, BabyRuth, 100Grand, Raisinets, Wonka și dreptul exclusiv la marca Crunch pentru produse de cofetărie și anumite categorii în Statele Unite ale Americii, dar și mărcile SweeTarts, LaffyTaffy și Nerds.

 

Cu această tranzacție, Ferrero va deveni a treia cea mai mare companie de dulciuri de pe piața americană. Ferrara Candy Company, recent achiziționată de o companie afiliată Ferrero, adăugă în portofoliu grupului mărcile Trolli, Brach’s și Black Forest Gummies.

 

De asemenea, Ferrero va achiziționa fabricile de producție ale Nastle SUA din Bloomington, Franlin Park și Itasca, Illinois. Angajații fabricilor Nestle își vor continua activitatea prin intermediul briourilor din Glendale, California, precum și din alte locații actuale din Illinois și New Jersey.

 

Tranzacția de preluare a companiei Nestle este supusă condițiilor uzuale de închidere și aprobărilor de reglementare, iar termenul aproximativ pentru finalizare este sfârșitul primului trimestru al anului 2018.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s