Comitetul Internațional Olimpic (CIO): Peste 14.000 de teste antidoping de la 6.000 de sportivi, efectuate în perspectiva JO2018, de la PeyongChang

pyeongchang_2018_54876500

 

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, joi, faptul că, au fost efectuate peste 14.000 de teste antidoping, provenind de la 6.000 de sportivi, în perspectiva participării la JO2018, de la PyeongChang. Probele recoltate, între aprilie 2017  – ianuarie 2018, provin de la 6.000 de sportivi, din 61 de țări. Controalele au fost efectuate pentru a proteja integritatea Jocurilor Olimpice de Iarnă, de la PyeonChang (9-25 februarie), a precizat CIO, într-un comunicat. Conform sursei precizate mai sus, au existat de două ori mai mulți sportivi ruși testați antidoping în noiembrie și decembrie, față de orice țară.

Președintele Comitetului Olimpic German (DOSB), își exprima încrederea că, sportivii ruși care vor participa, la Jocurile Olimpice de Iarnă, de la PyeongChang, vor fi în afara oricăror bănuieli, privind încălcarea regulamentului antidoping, pentru că ei au fost testați  mult mai mult decât cei de alte țări. ,,Sportivi ruși au fost testați de mai multe ori în perioada martie-noiembrie 2017, față de concurenții din Canada sau SUA, de exemplu. Rușii au fost verificați de 1.800 de ori, în timp ce, germanii au dat 1.200 de teste, iar americanii și canadienii 700 fiecare. S-a făcut totul pentru că sportivii ruși să fie <curați>”, afirmă Hoermann.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s