Bagheta Feanțuzească În Patrimoniul UNESCO

640x478_ac 

 

Președintele Emmanuel Macron, a anunțat, faptul că, va sprijini toate acțiunile, care vor fi făcute, pentru că acest tip de pâine, să intre în patrimoniul UNESCO.

Patrimoniul UNESCO protejează valorile culturale ale lumii, și ajută la conștientizarea oamenilor, cu privire la importanța acestora.

Asociația Națională a Brutarilor din Franța, a făcut o petiție, pentru ca, bagheta să fie recunoscută ca patrimoniu cultural. Ei spun, că, în felul acesta va fi protejată de globalizare, fără să își piardă numele, forma, rețeta, ingredientele și tehnicile de coacere. ,,Bagheta este invidiată de lumea întreagă. Trebuie să păstrăm rețeta și expertiza pe care o avem, și, de aceea, trebuie să fie pe lista UNESCO”, a declarat Emmanuel Macron, pentru BBC. De asemenea, legislația franceză protejează bagheta, încă din anul 1993. Brutarii nu au voie să folosească decât 4 ingrediente: făină de grâu, apă, grojdie și sare, nu poate fi congelată și nu i se pot adăuga conservanți.

 

 Gastronomia washoku, din Japonia, pizza napoletană și berea belgiană, se regăsesc pe această listă. De asemenea, spaniolii speră să obțină recunoasterea pentru tapas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s