Administrarea Pe Termen Lung A Ibuprofenului Poate Avea Efecte Negative Auspra Fertilității Maculine

how-to-get-down-and-suave-at-the-races

 

 

 

Administrarea pe termen lung a Ibuprofenului, asociată cu efecte negative asupra fertilității masculine, potrivit unui studiu realizat recent.

 

Administrarea regulată a ibuprofenului, un medicament utilizat, în mod obișnuit, contra durerilor sau a stărilor febrile, poate dăuna fertilității masculine, conform unui studiu realizat recent.

Ibuprofenul, este un medicament antiinflamator nesteroidian, vândut fără prescripție medicală, în numeroase state, sub diverse denumiri comerciale. Acesta se bucură de popularitate în rândul sportivilor, pentru efectul analgezic al acestei substanțe autrizate. Însă, pentru unii pacienți, cum ar fi cei diagnositcați cu artrită, medicamentul este considerat necesar.

 

,,Atenție la consumul susținut de ibuprofen la om”, au concluzionat echipa de cercetători, din cadrul Insitutului Național de Sănătate și Cercetare Medicală (INSERM), din Franța și Danemarca, în urma unui studiu, care a analizat 31 de sportivi, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Aproape jumătate (14), dintre bărbați, care au fost monitorizați, în studiul publicat în jurnalul american, PNAS, și-au administrat acest medicament zilnic, iar ceilalți (17) au luat un placebo.  ,,Administrarea prelungită a unor doze mai de ibuprofen (1.200 mg/zi, timp de șase săptămâni), a avut asupra tinerilor bărbați efecte perturbătoare severe, asupra sistemului endocrin, care au condus la o stare numită hipogonadism secundar”, au afirmat cerceătorii, în cadrul unui comunicat al INSERM. Hipogonadismul secundar este o dereglare a funcțiilor testiculare, care se manifestă printr-un deficit de testosteron – hormonul sexual masculin – ce este compensat prin hiperactivitatea altor hormoni eliberați de glanda pituitară (hipofiză).

,,Scopul studiului este de a a alarma populația. Tinerii care au luat mult Ibuprofen,  pe perioade lungi de timp, este bine să că acest lucru provoacă dezechilibre hormonale”, a explicat pentru AFP, Bernard Jegou.

De asemenea, studiile în vitro efectuate asupra testiculelor subiecților decedați, care aveau in medie de 44 de ani, au confirmat efectul nociv al Ibuprofenului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s