Ciocolata Ar Putea Dispărea De Pe Pământ În Următorii 30 De Ani

aug142101 

 

 

Veste proastă pentru iubitorii ciocolatei. Zilele acestui deser delicioas ar putea fi numărate, având în vedere că lumea continuă să se confrunte cu schimbări climatice severe. Două treimi, din totalul de ciocolată din lume, vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildeș, este cel mai mare producător de cacao din lume, potrivit publicației DailyMail.

Arborii de cacao se dezvoltă în condiții de umiditate crescută și cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii.   Oficialii din Coasta de Fildeș și Ghana, încearcă să găsească soluții pentru salvarea produsului lor național iubit, aceștia confruntându-se și cu posibilitatea pierderii ecosistemelor din cauza schimbărilor dinamice.

Specialiștii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone, în următori câțiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească și vor atinge nivelul așteptat de meteorologi. Pentru a susține producția de cacao în aceste condiții, plantațiile ar trebui să fie mutate în munți, pentru a beneficia de condițiile meteorologice propice.

De asemenea, un raport al Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă, din Statele Unite, arată că aproape 90%, din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susține plantațiile până în anul 2050.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s