Anvelopele De Iarnă: Sunt Necesare Sau Nu?

9575781a42d82ae348517ea25ebb148d

 

În unele zone din țara noastra, a venit iarna, zăpada deja s-a așternut peste tot. In special, în zonele montante, la altitudini ridicate. În plus, suntem în luna decembrie. Se apropie vacanța de Craciun, unde tot românul merge la munte, potrivit tradiției din ultimii ani. Ar trebui să fim soferi responsabili, sa știm faptul că anvelopele sunt foarte importante un automobil. Să uităm zicala populară: lasă, merge și așa. Sau, să verificam tot felul de aplicații, care ne informează unde se gasesc cei de la poliția rutieră. Românii sunt preocupați mai mult de amenda pe care o pot primii. Oamenii buni, preocupati-vă de anvelopele de iarnă, de ele poate depinde viața dumneavoastră, ale pasagerilor din mașină, ale celorlalți șoferi și pietonilor. Amenzile se pot plăti. Nu ar trebui să vă zgârciți, când vine vorba despre aceste piese.  Cineva spunea: ,,cred că este mai bine să cumperi o mașină mai ieftină și anvelope de calitate, decât o mașină scumpă și cauciucuri ieftine”, total de acord.

Potrivit Autocar, anvelopele de proastă calitate, uzate sau care nu sunt umflate corespunzător, reprezintă principala cauză a accidentelor, petrecute pe drumurile din Marea Britanie. Într-o perioadă de 12 luni, analizată, 446 de accidente au avut această cauză. Pe locul 2 situându-se sitemele de franare defecte, cu un total de 365 accidente provocate.

România nu este singura țară din Uniunea Europeană, sau din Europa, care obligă șoferii, prin legislație, să folosească anvelope de iarnă în anumite condiții. Potrivit Michelin, acestea sunt obligatorii, de asemenea, în Germania  (când șoselele sunt acoperite cu zăpadă sau gheață), Suedia (1 decembrie – 31 martie), Estonia, Islanda (1 decembrie – 14 aprilie), Croația, Finlanda, Cehia (1 noiembrie – 31 martie), Serbia sau Austria (1 noiembrie – 15 aprilie).

Potrivit Continemntal, unul dintre cei mai mari și respectați producători mondiali de anvelope, un automobil care merge pe gheață cu cauciucuri de vară va avea nevoie de 43 de metri pentru a frâna complet. Cu anvelope de iarnă va frâna complet în 35 de metri. Asta deoarece anvelopele de iarnă sunt realizate dintr-un material sau mai moale și au mai multe ,,flori și șabloane”, concepute special pentru deplasarea pe zăpadă și gheața. Astfel, acestea se comportă mai bine decât cele de vară la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s