Administrația Națională de Meteorologie (ANM): Ninsori Și Viscol La Munte, Precipitații Mixte Și Vânt Puternic În Restul Regiunilor Până Duminică Seara

9575781a42d82ae348517ea25ebb148d

 

 

 

O informare meteo de ninsori și viscol, în zona montană, respectiv de precipitații mixte și intensificări ale vântului, în restul regiunilor, a intrat în vigoare, sâmbătă dimineața și va fi valabilă până duminică seara, conform comunicatului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Astfel, în intervalul 9 decembrie (ora 8:00) – 10 decembrie (ora 20:00), treptat aria precipitaților va cuprinde toate regiunile. In vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte. Din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat, vor fi condiții de polei. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse, 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune un strat consistent de zăpadă. De asemenea, vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pre creste, unde rafalele vor depăși 70-90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare sunt anunțate și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50-90 km/h.

ANM mai precizează, faptul că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s