Rafael Nadal Și Garbine Muguruza Au Fost Desmnați Campionii Mondiali ITF Pe Anul 2017

 

rafael-nadal-to-face-nick-kyrgios-at-madrid-open-after-win-over-fabio-fognini-8

 

 

Rafael Nadal și Garbine Muguruza au fost desemnați campionii mondiali pe anul 2017, de către Federația Internațională de Tenis (ITF), potrivit site-ului oficial al acestui for. Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, primește acest premiu pentru a treia oară, în timp ce pentru Garbine Muguruza, numărul doi WTA, este o premieră.

 

Este pentru prima oară de la americanii Peter Sampres și Lindsay Davenport, în 1998, când câștigătorii premiilor ITF la masculin și feminin, provin din aceeași țară.

,,Sunt foarte fericit sp primesc acest premiu, din partea ITF și să fiu campion mondial în 2017. Sunt patru ani de cât am terminat sezonul pe primul loc în clasamentul ATP și este un sentiment special.  O felicit și pe Garbine pentru realizarea sa, un lucru extraordinar pentru țara noastră”, a declarat Rafel Nadal.

Garbine Muguruza, aflată la 40 de puncte de liderul clasamentului WTA, la finalul sezonului 2017 – Simona Halep – este doar a doua jucătoare spaniolă care cucerește titlul de campioană mondială ITF, după Arantxa Sanchez – Vicarion în 1994. ,,Să devin campioană mondială ITF într-un an foarte competitiv este ceva extraordinar pentru mine, cu atât mai special cu cât Rafa a obținut trofeul la masculin. Este un model pentru noi și e un moment extraordinar pentru tenisul spaniol”, a declarat Garbine Muguruza.

Președintele ITF, Dacid Haggerty, a comentat și el premiile acordate celor doi spanioli: ,,Rafael Nadal și Garbine Muguruza merită cu prisosință titlurile de campioni mondiale, fiind ambasadori extraordinari ăentru țara lor și pentru sport. Într-un an cu performanțe remarcabile, atât din partea figurilor consacrate, cât și a jucătorilor nou – veniți, ambii au demonstrat calitățile lor de luptători, ieșind învingători.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s