O Femeie Cu Uter Transplantat A Dat Naștere Unui Copil Sănătos, O Premieră În Statele Unite Ale Americii

145883-el-ips-debera-cubrir-los-gastos-de-fertilizacion-in-vitro-de-una-docente-saltenia

 

 

Pentru prima dată, în Statele Unite ale Americii, o femeie cu uter transplatat a dat naștere unui copil sănătoas, a anunțat, vineri, un purtător de cuvânt al Centrului Medical al Baylor University, din Dallas, Texas. Până în prezent, data nașterii și sexul bebelușului nu au fost făcute publice. De asemenea, a fost ținută secretă și identitatea femeii care a nascut, la solicitarea expresă a acesteia, potrivit purtătorului de cuvânt Craig Civale.

Deși nașterea unui copil sănătos, de către o femeie cu uter transplatat, reprezintă o premieră în Statele Unite ale Americii, mai multe astfel de nașterii au avut loc la Spitalul Universitar Sahlgrenska, din Gothenburg, Suedia, a adăugat Craig Civale.

Medicii implicați în transplant vor susține,luni, o conferință de presă, pentru a oferii detalii despre acestă performanță medicală, care oferă o nouă sperență multor femei.

Atunci când o femeie are un uter transplantat, ferilizarea in vitro este singura modalitate de a rămâne gravidă, deoarece ovarele nu sunt legate de uterul transplantat.

Este nevoie de cinci ore pentru a detașa un uter sănătos și de alte cinci ore pentru a-l pasa la o femeie care altfel, nu ar putea rămâne însărcinată. Prima naștere, după un transplant de uter a avut loc în Suedia, în septembrie 2014, când o femeie de 35 de ani, care a primit uterul unei femei de 61 de ani.  În Statele Unite, prima tentativă de transplant de uter, a avut lor în februarie 2016, la Clinica Cleveland, din Ohaio, de la o donatoare decedată. Intervenția chirurgicală a eșuat, din cauza unei infecții cu fungi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s