Este Putin Probabil Ca Activitatea Sexuală Să Cauzeze Un Stop Cardiac

 

lovetime

 

Majoritatea persoanelor care se tem că inima li s-ar putea opri brusc, în timpul activității sexuale, nu mai trebuie să își facă griji în acest sens, conform rezultatelor unui studiu recent, citat de către Reuters.

În cadrul acestui studiu, oamenii de știință au examinat informații prelevate de la 4.557 de adulți, care au decedat ca urmare a unui stop cardiac, în esență, un scurtcircuit produs în sistemul electric al inimii. Cercetărorii au descoperit, doar, 34 de cazuri asociate activității intime. Astfel, s-a concluzionat, faptul că, sub 1% dintre numărul deceselor, ca urmare a unui stop cardiac, aveau legătură cu activitatea sexuală. ,,Pe baza acestor informații, știm acum că probabilitatea ca sexul să fie factorul declanșator pentru stopul cardiac este foarte mică”, a declarat, pentru Reuters, dr. Sumeet Chugh, din cadrul Centrului Medical Cedars – Sinai, din Los Angeles, autor principal al studiului. Dr. Chugh și colegii săi au anunțat această descoperire, în cadrul Sesiunii Științifice, din 2017, organizată de către Asociația Americană a Inimii (AHA), în Anaheim, California, Statele Unite, dar și în ,,Journal of the American College of Cardiology”.

 

Anual, în Statele Unite, peste 300.000 de persoane mor ca urmare a unui stop cardiac, potrivit cercetătorilor.

Pentru acest studiu, oamenii de știință au analizat rapoartele medicale detaliate, de la toate persoanele adulte, care au decedat în Portland, Oregon, în perioada 2002-2015. Pacienții are au suferit un stop cardiac asociat activității fizice, aveau fibrilație ventriculară – o tulburare foarte gravă a ritmului normal al inimii – și tahicardie, o problemă în care rata bătăilor inimii depășește cu mult frecvența normală. Majoritatea cazurilor erau bărbați, care aveau o istorie în ceea ce privește afecțiunile cardiace. În medie, doar aproximativ 1 din 100 de bărbați, și 1 din 1.000 de femei, suferă un stop cardiac în timpul activității sexuale, au descoperit autorii studiului. Aproape 20%  dintre pacienți au supraviețuit în urma unui stop cardiac asociat sexului, în comparație cu aproximativ 13% în urma unui astfel de eveniment asociat cu alte activități. Rata de supraviețuire depinde de rapiditatea cu care pacienții primesc resuscitare cardio-respiratorie (RCR).

 

De asemenea, cercetarea a subliniat, faptul că, o astfel de intervenție a fost efectuată în numai o treime dintre cazuri, în ciuda faptului că era de față partenerul de viață al persoanei afectate, mai precizează și BBC. În acest sens, dr. Chugh a sublniat necesitatea învăâțării administrării RCR. ,,Aceste descoperiri evidențiază importanța eforturile susținute de educare a publicului în privința RCR pentru stop cardiac, indiferent de circumstanțe”, a declarat acesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s