Cercetătorii Au Lansat O Aplicație Pentru A Încuraja Consumul De Legume În Australia

19bf49obk2bcejpg

 

 

Din ce în ce mai mulți australieni sunt interesați de ecologie, în multe aspecte ale vieții lor, însă se pare că acest lucru se întămplă mai rar când vine vorba despre alimentație. Îndraznesc să spun, faptul că, acest lucru se întâmplă și în România.

Un studiu recent, indică faptul că, doi din trei adulți, din Australia, nu consumă îndeajuns de multe legume, un factor ce contribuie parțial la starea de sănătate a acestui popor și la problemele legate de obezitate cu care se confruntă. În acest sens, cercetătorii au dezvoltat o aplicație, care își dorește să abordeze reticiența australienilor față de produsele proaspete.

Aplicația VegEze, dezvoltată de către Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială din Commonwealth (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation – CSIRO), lansată luni, dorește să îi încurajeze pe australieni să adauge mai multe legume în dieta lor zilnică.

Aplicația a fost dezvoltată ca urmare a unui studiu al CSIRO, privind alimentația din Australia. Începând din luna mai 2015, oamenii de știință de la cel mai nivel de cercetare științifică din țară, au studiat obiceiurile nutriționale a peste 191.000 de adulți, în cadrul studiului ,,Healthy Diet Score”. Concluzia acestuia a fost că includerea a trei tipuri de legume în cadrul mesei de seară, reprezintă un indicator important al îmbunătățirii dietei.

De asemenea, nutriționiștii din cadrul CSIRO, vor analiza eficacitatea aplicației, în ceea ce privește modelele de alimentație ale populației, în cadrul unui studiu de mai mare amploare.

Aplicația VegEze îi provoavă pe utilizatori să consume trei legume diferite la masa de seară, în fiecare zi, timp de 21 de zile. De asemenea, aplicația monitorizează consumul de legume oferind atenționări în acest sens și recompense.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s