Oamenii Au Mai Multă Empatie Pentru Câini Decât Pentru Alti Oameni

IMG_20170206_180243

 

 

Un nou studiu confirmă faptul că oamenii iubesc mai mult câinii decât alți oameni, iar acest lucru are legătură cu faptul că animăluțele sunt mai neajutorate. Un studiu precedent, efectuat cu doi ani în urmă, realizat în Marea Britanie a ajuns la concluzia că oamenii ar dona bani mai degrabă pentru câini, decât pentru semenii lor, potrivit publicației The Independent, ediția online. În cadrul acestui studiu, cercetătorii au scris două anunțuri, care puneau întrebarea: ,,ai dona cinci lire pentru a-l salva pe Harrison de la o moarte lentă și dureroasă?”. Singura diferență, dintre cele două anunțuri, era imaginea. Una îl arăta pe Harrison ca fiind un copil, iar celalaltă erau un câine. Harrison câinele a primit cele mai multe donații.

Ideea aceasta a fost reluată și confirmată de către un studiu realizat recent al cercetărotilor americani de la Northeastern University, din Boston, care le-au oferit celor 240 de participani unul dintre cele patru știri false. Articolele descriau un atat ,,cu o bâtă de basball, realizat de un necunoscut”. Articolul continua, prin: ,,atunci când polițistul a ajuns la scenă, la câteva minute după atac, a găsit victima cu un picior rupt, cu multiple lacerații și inconștientă”. In fiecare versiune, vitima era diferită: un nou-născut, un adult de 30 de ani, un pui de câine sau un câine adult.

Studiul, publicat în jurnalul ,,Society & Animals”, scoate la iveală, faptul că, participanții au fost rugați să-și descrie moțiile. Cei care au citit poveste despre un copil, un pui de câine sau un câine adult, au avut aproape același nivel de empatie, doar adultul uman a provocat un răspuns mai mic. ,,Participanții au fost mai puțin tulburați, atunci când, oamenii adulți au fost victimele, comparativ cu bebelușii, puii de câine și câinii adulți. Doar relativ, la bebeluși, câinii adulți au avut un scor mai mic”  au precizat cercetătorii.

Experții au concluzionat: acest lucru se datorează faptului că mulți oameni își consideră animalele de companie ca fiind membri ai familiei. De asemenea, au mai sugerat și că simțim mai multă empatie pentru o victimă atunci când aceasta este neajutorată.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s