Sportul Și Mâncarea Gătită Acasă Pot Preveni Bolile Grave

Young attractive sport girl running with dog in park
Young attractive sport girl running with dog in park

 

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității Gazi din Ankara, Turcia, dr. Mehemt Gunay, a declarat, vineri, la conferința în domeniul nutriției, dieteticii și sportuluii de la Targu Mures, că sportul și mâncarea gătită acasă, în locul celei de la fast food, pot preveni bolile grave, cum sunt anumite tipuri de cancer, diabetul sau cele cardiovasculare.

,,Este natura noastră să fim activi, nu sedentari. Modernismul a eliminat nevoia de a fi activ, dar nu a putut schimba nevoile pe corpul nostru le are. Prin sport pot fi reduse și prevenite decesele din infarct miocardic, accident vascular cerebral și din unele tipuri de cancer. Soluția pentru prevenirea bolilor este sportul, mâncarea gătită acasă și sucurile preparate acasă, în locul mâncării de tip fast food și a sucurilor”, a arătat Mehemt Gunay.  Aceasta a prezentat un studiu cu o perspectiv, destul de sumbră, care subliziază, faptul că, dată fiind alimentația, peste un milion de americani vor suferi un accident vascular cerebral. Dr. Mehmet Gunay a spusă că sportul ajută în prevenirea unor tipuri de cancer, dar și în prevenirea altor boli cum sunt cele ale circulației sângelul, diabetului, depresiei, etc.

 

Potrivit profesorului Gunay, între beneficiile sportului se regăsesc reducerea problemelor de sănătate, inducerea unei stări de bine, a unui somn de calitate, controlul greutății și stimularea secreției de endorfine. Dr. Gunay crede că pentru a avea națiuni sănătoase este necesară o schimbare de mentalitate, în sensul adoptării unei alimentații sănătoase și deschiderea disponibilității de a face sport.

Disciplina Științele Motricității a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgul Mures, în parteneriat cu Asociația Română de Nutriție și Dietetică, organizează, vineri, și sâmbătă, la Târgul Mureș, a treia ediție a Conferinței cu Participare Internațională. ,,Cercetări transdisciplinare în fiziokinetoterapie, acitivități fizice și nutriție sportivă”, la care participă peste 80 de cadre didactice universitare și cercetători de prestigiu ai domeniilor vizate din 11 țări.

 

Între participanții înscriși la conferință, cadre didactice unversitare, cercetători și studenți, participă profesioniști și specialiști din fiziokinetoterapie, educație fizică și sport și nutriție sportivă.

Manifestarea face parte din conferința comună în domeniul nutriției, dieteticii și sportului, organizată de Asociația Română de Nutriției și Dietetică (AroND) în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), din Târgu Mureș, care se derulează începând de miercuri până sâmbătă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s