Câinii Pot Oferi Protecție Contra Eczemelor Și A Astmului În Cazul Unora Dintre Copii

IMG_20170206_180243

 

 

 

Proprietarii câinilor ar putea avea un motiv suplimentar pentru a le aprecia prezența, deoarece aceste animăluțe pot avea un efect protector contra riscului de apariție a eczemelor și a astmului în cazul copiilor, informează, vineri, Science Daily, în cadrul întâlnirii anuale a Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (ACCAAI), care se desfășoară în această perioadă.

Copiii care și-au petrecut perioada intrauterină în locuințe în care trăiau câini au beneficiat de protecție sporită contra eczemelor alergice, arată una dintre cele două cerccetări. Însă, acest efect protector se diminuează până la împlinirea vârstei de 10 ani, au atras atenția cercetătorii. Conform acestui studiu, câinii ar putea oferii un efect protector împotriva astmului, chiar și în cazul copiilor care prezintă alergii la aceste animale. ,,Deși eczema este întâlnită, în mod obișnuit la bebeluși, multe persoane nu cunosc faptul că există o progresie de la aceasta la alergiile alimentare și apoi la alergii nazale și astmȚ, afirmă Gagandeep Cheema, specialistul în alerogologie, membru ACAAI, unul dintre autorii studiului. ,,Am dorit să aflăm dacă există un efect protector asociat țeinerii unui câine care încetinește această evoluție”, a mai adăugat acesta.

Studiul a analizat mai multe perechi mamp-copil expuse la prezența câinilor. ,,Expunerea” a fost definită prin prezența unuia sau a mai mulți câini în interiorul locuinței timp de cel puțin o oră în fiecare zi. ,,Am descoperit că expunerea gravidei la câini este asociată cu scâderea semnificativă a riscului de eczeme în cazul copilului cu vârste de până la 2 ani. Însă, acest efect protector se diminuează la vârste de 10 ani”, a comentat Edward M. Zoratti, specialist în alerogologie, membru ACAAI și coparticipant la studiu.

În cadrul celei de-a doua, dintre cercetările similare prezentate la conferința ACCAI, oamenii de știință au examinat efectele generate de două tipuri de expunere a copiilor cu astm la câini. În cazul primului tip de expunere a fost implicată proteina – sau alergenul – responsabilă de alergia copiilor la câini. În al doilea caz, au fost analizați factori precum bacteriile transportate de câini. Cercetătorii au concluzionat, faptul că, expunerea la elemente pe care aceste animale le pot transmite ar putea avea un efect protector contra astmului. Pe de altă parte, însă, expunerea la alergen ar putea determina accentuarea simptomelor de astm în cazul copiilor din mediul urban care sunt alergici la aceste alimente. ,,Se pare că există un efect protector contra astmului, în cazul expunerilor care nu implică un alergen la căini și un efect dăunător în cazul expunerii care implică un alergen”, a declarat Po-Yang Tsou, unul dintre autorii studiului.

 

În concluzie, oamenii de știință cred că atunci când un copil intră în contact cu alți factori decât alergenul purtat de câine, precum bacterii sau alte elemente necunoscute, acestea pot oferi un efect protector. ,,Însă, expunerea la alergenului purtat de câine rămâne un risc major în cazul copiilor care sunt alergici la câini”, a subliniat Po-Yang Tsou.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s