După Ce Devin Tați, Bărbații Sunt Predispuși La Îngrășare Și La Simptome Depresive!

19399268_1458967890850767_1850606471920012680_n

 

 

Greutatea multora dintre proaspeții tătici crește în primii ani de viață ai copiilor lor, potrivit unui studiu, realizat de către un grup interdisciplinar, de la Northwestern University (NU), din Statele Unite.

Cercetătorii au monitorizat 10.000 de persoane de sex masculin, din Statele Unite, începând din perioada adolescenței, până în prima parte a vârstei adulte, și au descoperit, faptul că, greutatea unui bărbat cu înlălțime medie care locuiește alături de copilul său, a crescut cu 2 kilograme, după ce a devenit tată pentru prima dată. Diferența reprezintă o creștere de 2.6% a indexului de masă corporală (IMC), raportat la o înălțime de 1,80 centimetri. Prin comparație, un bărbat cu aceeași înălțime, care nu a devenit părinte, a pierdut 0.6 kilograme în aceeași perioadă, potrivit unui raport publicat, luni, pe site-ul Northwestern University.

Creșterea în greutate a proaspeților tătici ar putea fi cauzată de schimbările survenite în stilul lor de viață sau a obiceiurilor de alimentație.

Studiul, unul dintre primele de acest tip, care examinează modul în care rolul de părinte afectează IMC, a descoperit, totodată, o legătură între trecerea către acest statut și o înmulțire a simptomelor depresive.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s