California, Primul Stat Care Interzice Comperțul Câinilor Proveniți Din Crescătoriile De Pui

shih-tzu1

 

 

 

California va fi primul stat american care va interzice comerțul câinilor proveniți din crescătoriile de pui, relatează The Telegraph.

În temeiul noii legii, care va intra în vigoare începând de la 1 ianuarie 2018, pet shop-urile vor fi obligate să comercializeze câini, pisici și iepuri care  provin, în primul rând, de la adăposturi și centre de salvare a animalelor. Pentru comercializarea unui exemplar care nu provine  din sursele menționate, amenda poate ajunge până la 500 de dolari, precizează aceeași sursă.

Crescătorii particulari pot vinde, în continuare, animalele în mod independent.

Crecătorii de pui de câine, s-au confruntat cu critici intense, cu privire la nerespectarea bunăstării animalelor, menținerea acestora în cuști supraaglomerate și reproducția în masă. ,,Această lege de referință, rupe lanțul de aprovizionare cu pui de câini, care i-a făcut să ajungă în magazinele de animale din Califarnia, și le-a permis crescătorilor lipsiți de scrupule să profite de pe urma practicilor abuzive”, a declarat Matt Bershadker, președinte și CEO al American Society for the Prevention of Cruelty to Animal, pentru Business Insider.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s