În Fiecare An, Pe 15 Octombrie, Celebrăm La Nivel Mondial, Ziua Mondială A Spălatului Pe Mâini.

nintchdbpict000328179390-e1499361687802

 

 

Pentru a crește nivelul de informare privind importanța și necesitatea spălatului pe mâini, Organizația Mondială a Sănătății  susține acțiunile desfășurate în această zi, acțiuni care au la bază o temă stabilită de Global Handwashing Partnership.

Simplul act de spălare al mâinilor cu săpun poate reduce riscul de boli diareice la copii cu până la 47 la sută, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Spălarea corectă a mâinilor cu săpun este printre cele mai eficiente și ieftine metode de prevenire ale acestor boli. Spălarea mâinilor are efecte pozitive nu doar asupra sănătății și a nutriției, dar și asupra educației, economie și a veniturilor proprii.

Tema Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini în anului 2017, este ,,Mâinile noastre, viitorul nostru!”, potrivit paginii dedicate zilei, globalhandwashing.org, prin aceasta subliniidu-se necesitatea și importanța spălatului pe mâini cu săpun. Acest comportament ne poate asigura sănătatea pe termen lung. Trebuie să învățăm să ne spălăm corect pe mâini, cu săpun, și frecvent, astfel încât acest gest să devină un obicei. O igienă corectă ne poate feri de 200 de boli.

 

Ziua mondială a spălatului pe mâini este sărbătorită prin evenimente, campanii și programe de spălare a mâinilor organizate în școli, dar și în cadrul comunităților din întreaga lume. Spălatul pe mâini salvează vieți. Spălarea mâinilor ne protejează sănătatea, propriul viitor și implicit pe cel al comunității noastre și astfel pe cel al întregii lumii.

Promovarea avantajelor obținute prin spălarea frecventă a mâinilor cu săpun, precum și facilitarea accesului la apă potabilă și asigurarea nu doar  a unor condiții minime de igiene, ci și îmbunătățirea acestora, sunt obiectivele acțiunilor din această zi.

In fiecare an, cu acest prilej, peste 200 de milioane de persoane, din peste 100 de țări, sunt implicate în acțiuni de informare cu privire la necesitatea spălării mâinilor, susținute de instituții guvernamentale și internaționale, organizații ale societăților civile, ONG-uri, companii private sau persoane fizice. Școlile sunt implicate în desfășurarea de acțivități de promovare a igienei, în special în țări din Africa și Asia.

 

Potrivit UNICEF. Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini reprezintă o ocazie bună pentru a promova igiena la nivel mondial în rândul copiilor, avându-se în vedere bolile de care suferă aceștia, precum cele diareice și respiratorii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s