Vaccinarea Gravidelor Contra Tusei Convulsive Ar Putea Preveni 9 Din 10 Cazuri La Sugari

145883-el-ips-debera-cubrir-los-gastos-de-fertilizacion-in-vitro-de-una-docente-saltenia

 

 

 

 

Imunicarea Gravidelor Contra Tusei Convulsive Ar Putea Preveni 9 Din 10 Cazuri, Sugerează Un Studiu Realizat Recent, Citat De Reuters.

Bacteria Bordetella pertussis cauzează tuse convulsivă, o infecție respiratorie, cu potențial letal, al cărei nume provine de la simptomele pe care le prezintă pacienții: aceștia fac eforturi să respire în timpul crizelor intense.

Pertussis (tusea convulsivă) este o boală foarte contagioasă, care se răspândește cu ușurință, atunci când un individ tușește sau strănută.

Aproximativ o jumătate dintre bebelușii, cu vârsta sub un an, care sunt contaminați cu pertussis, necesită spitalizare, pentru evitarea dezvoltării de complicații grave, precum pneumonia și tulburări la nivelul creierului.

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat date prelevate de la 251 de bebluși, care au dezvoltat tuse convulsivă, înainte de împlinirea vârstei de două luni și de la un grup de control format din  537 de copii mici care nu au avut pertussis.

Pentru administrarea vaccinului pentru tetanus, difterie și pertussis, gravidelor aflate în al treilea trimiestru al sarcinii, pot fi prevenite aptoximativ 78 de cazuri de tuse convulsivă la bebeluși la fiecare 100 de femei imunizate, au notat cercetătorii.

În cazul femeilor care au fost vaccinate în al doilea trimestru de sarcină vaccinul a avut o eficacitate de 64%. Când femeile au fost imunizate, în orice moment al sarcinii, eficacitatea a fost de 51%.

In urma analizării cazurile severe, care au necesită spitalizare, cercetătorii au concluzionat că rata de eficacitate a vaccinului a fost de 90%.

,,Evaluarea noastră se adaugă numărului din ce în ce mai mare de dovezi care atestă imunizarea efectuată în timpul sarcinii este eficientă pentru sarcinii este eficientă pentru protejarea nou-născuților împotriva tusei convulsive în primele luni de viață – o perioadă  în care sugarii au un risc mai mare de a dezvolta infecții severe sau mortale cu pertussis”, a declarat Tami Skoff din cadrul Centrului de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) din Atlanta.

Autoritățile din domeniul saritar, din mai multe țări, au recomandat imunizarea în timpul sarcinii ca și efectuarea unei serii de trei vaccinuri pentru sugari, începând de la aproximativ 6 săptămâni de viață până la 3 luni. Unele state recomandă, de asemenea, ca femeile să fie imunizate în timpul fiecărei sarcini, deoarece  eficacitatea vaccinului descrește în timp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s