Roger Federer: ,,Rafael Nadal, Este Un Mare Profesionist”

 

china-open-tennis-69526-jpg

 

 

 

 

,,Rafael Nadal este un mare profesionist”, a afirmat Roger Federer, care a recunoscut, faptul că, nu se aștepta ca numărul mondial să participe la turneul desfășurat, săptămâna trecută, la Beijing, pe care tenismenul spaniol l-a câștigat.

,,Nadal, a demonstrat, de la începutul acestui sezon, că este din nou puternic pe suprafața dură. Problema este, că el a câștigat 10 titluri la Roland Garros și unii consideră, în continuare, că el nu poate juca pe dur. Eu nu sunt surprins și sunt foarte bucuros pentru el. Am petrecut o săptămână superbă împreună, la Laver Cup. Iar faptul că a câștigat la Beijing, deși, a fost foarte ocupat după succesul dău de la US Open, este foarte important pentru el. Ca să fiu sincer, mă așteptam să-l văd declarând forfait la Beijing, pentru a reveni la Shanghai. Nu avea niciun motiv să forțeze astfel, însă acesta este Rafa: un mare profesionist” a declarat Roger pentru cotidianul La Derniere Heure.

Totodată, Roger a precizat că nu are de gând să-și schimbe programul participării la competiții pentru a forța o revenire în fotoliul de lider al clasamentului ATP, lucru pe care îl consideră ,,improbabil” în condițiile în care eternul său rival, Rafael Nadal a arătat o formă de joc extraordinară pe tot parcursul sezonului competițional. ,,Nu îmi voi schimb programul. Nu pot juca mai mult decât o fac acum. Eu pot să controlez doar partea mea de tablou, nu și nivelul de joc al lui Rafa. Ținând cont cât de bine joacă, lucrurile sunt și mai dificile. Obiectivul meu este să rămân în cursă, menținându-mi totodată o  stare fizică bună. Însă, știu că pentru a avea o șansă trebuie să câștig aproape totul de acum înainte. Iar acest lucru este din ce în ce mai improbabil, însă nu este nimic grav, pentru că revenirea pe primul loc mondial nu a fost, deloc, obiectivul meu, la începutul sezonului”, a adăugat Roger Federer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s