Cat Timp Este Necesar Pentru O Spălare Corectă? Experții Raspund La Această Întrebare.

01-hand-washing-mistakes-long-enough

 

Experții britanici susțin, faptul că, oamenii trebuie să se spele pe mâini minimum 20 de secunde, pentru a se asigura că au fost îndepărtate toate virusurile și bacteriile periculoase care pot provoca gripă, infecții sau probleme ale stomacului. ,,Nu toată lumea se spală pe mâini în mod corect. Chiar dacă omul nu este afectat de bacilii pe care îi poartă, dacă nu se spală corect, el poate să-i transmită altora și să le provoace probleme. Sunt deosebit de vulnerabili copiii și vârstnicii, pentru care se poate impune prescrierea de antibiotice”, susțin specialiștii de la Societatea Regală Farmaceutică.

Alte date îngrijorătoare sunt dezvăluite de către specialiștii menționați. Potrivit unui sondaj efectuat în Marea Britanie, la care au participat 2000 de persoane, arată că 84 dintre acestea nu își spală mâinile suficient. Peste cincizeci de procente dintre participanți la sondaj au recunoscut că nu s-au spălat pe mâini, nici chiar după ce au mângăiat animale. Aproximativ o treime din cei chestionați susțin că pregătesc hrane, fără să-și spele mâinile, iar o cincime dintre respondenți recunoaște că nu întotdeauna se spală pe mâini, după ce folosesc toaleta.

Oare ce date s-ar fi obținut dacă acest sondaj ar fi fost făcut în România? Probabil cu adevărat îngrijorătoare. In fiecare an se realizează numeroase campanii publicitare de conștientizare, de implementare a igienei persoanele. Dar au foarte puțin efect, mai ales în mediul rural. Din pacate, în țara noastră, oamenii pun tot mai puțin preț pe igiena personală. La școală se introduc, anual, zeci de materii noi, numai ce este esențial nu!! Și, ne întrebăm mereu, de ce sunt mii și mii de cazuri în spitalele românești. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s