Suplimente Pe Care Orice Femeie Ar Trebui Să Le Ia

Psihotropnye-i-narkoticheskie-preparaty

 

Probabil deja luați suplimente de vitamine și minerale. Se estimează că în jur de 10 milioane de persoane din Marea Britanie iau suplimente în fiecare zi. Vă întrebați dacă medicii dezaprobă acest lucru? Nu în întregime. Când cercetătorii au efectuat o evaluare a 4 500 de femei medici, au găsit că jumătate dintre acestea luau suplimente și minerale.

Vă întrebați de ce tip de supliment aveți dumneavoastră nevoie, la nivel individual? Nu este o întrebare la care se răspunde ușor, deoarece fiecare vitamină și mineral are un rol important în organism.

Numeroase femei recurg la varianta cea mai simplu și iau un multisupliment care conține o varietate de vitamine și minerale. Dar aceasta nu reprezintă întotdeauna soluția. Unele suplimente complexe conțin cantități ridicol de mici de anumiți nutrienți și niveluri inutil de mari din alții.

De exemplu, numeroase multivitamine furnizează cantități crescute de vitamina A. Dacă sunteți însărcinată sau prezentați antecedente de afectare hepatică, acest aspect poate constitui o problemă, deoarece doze mai mari de 10.000 UI de vitamina A, sub formă de retinol pot crește riscul de malformații congenitale sau leziuni hepatice. Zincul este un alt mineral care produce  probleme în doze de 25 miligrame sau mai mari, deoarece afectează capacitatea organismului de a absorbi cuprul.

În plus, producătorii de suplimente încearcă uneori să impresioneze consumatorii prin furnizarea fiecărui nutrient imaginabil – chiar și a celor despre care cercetătorii nu au certitudine că sunt necesari. Când citiți eticheta unui supliment și vedeți nutrienți cum ar fi nichel, staniu sau siliciu, este posibil să plătiți mulți bani pentru substanțe de care probabil că nu veți avea nevoie pentru starea dumneavoastră de sănătate.

Petreceți câteva momente pentru a parcurge rafturile din supermarket, la farmacie sau magazinele cu produse naturiste și vă va ameți numărul suplimentelor diferite disponibile. Multe dintre ele sunt utile în anumite situații, dar, pentru majoritatea femeilor, scopul este de a obține cantități suplimentare dintr-un număr redus de nutrienți.

Iată suplimentele care sunt recomandate de către specialiști.

Un supliment complex care conține în procent de 100% doza zilnică recomandată din toți nutrienții, mai puțin fierul.

Cu excepția femeilor diagnosticate cu niveluri scăzute din fier sau anemie feriprivă, cantități suplimentare din acest mineral nu sunt necesare și pot fi chiar nocive.

Vitamina C

Specialiștii recomandă o doză zilnică între 100 și 500 de miligrame. Antioxidant puternic, vitamina C poate preveni depunerea colesterolului la nivel arterial. De asemenea, crește nivelul de lipoproteine cu densitate mare (HDL), colesterolul ,,bun”), ameliorează tensiunea arterială și stimulează absorbția de fier în organism.

Un studiu efectuat pe mai mult de 11.000 de persoane a evidențiat că mortalitatea din orice cauză era mai mică la indivizii care luau până la 300 miligrame de vitamina C zilnic.

Suplimentele de vitamina C par să fie utile și persoanelor cu hipertensiune ușoară sau moderată, prin scăderea valorilor tensionate. Un studiu efectuat pe 39 de persoane cu hipertensiune arterială a evidențiat că cei care luau vitamina C înregistrau valori de tensiune sistolică mai mici, în medie de la 155 la 142, iar pentru tensiunea diastolică de la 87 la 79. Aceste rezultate nu au fost încă verificate prin studii mai importante.

Persoanele cu hipertensiune arterială care au  de gând să ia vitamina C trebuie să continue tratamentul curent – medicație, modificări ale stilului de viață, etc. – și să efectueze controale medicale.

Trebuie totuși să menționăm și potențial nefavorabil al vitaminei C. Un studiu prezentat la o întâlnire  a Asociației Americane de Cardiologie a raportat că persoanele care luau 500 miligrame de vitamina C pe zi erau mult mai predispuse să dezvolte ateroscleroză, rigidizarea peretelui arterial, ceea ce crește riscul de apariție a bolii cardiace.

Studiul a captat atenția presei și a cercetătorilor, dar este important să ne amintim că este vorba despre un singur studiu.

,,Numeroase alte studii au arătat că rezultate pozitive ale utilizării suplimentelor de vitamina C, astfel încât este important să privim global toată cercetarea între întreprinsă”, spune dr. Higdon.

Vitamina C este ușor de obținut din dietă. Dacă se consumă cinci porții de fructe și legume pe zi, de exemplu, puteți obține cel puțin 200 miligrame de vitamina C. Dacă vă decideți să luați suplimente, urmați recomandarea experților și luați între 100 și 500 miligrame zilnic.

Vitamina E

Căutați suplimente individuale care furnizează între 100 ți 400 UI. Vitamina E este importună în mod special pentru femeile care au ajuns la menopauză, când riscul de boală cardiacă crește dramatic. Așa cum am menționat anterior, vitamina E ajută la prevenirea oxidării sau lezării de către radicalii liberi a colesterolului de la nivelul arterelor, proces care determină o aderență mai mare a acestuia la peretele arterial și crește riscul de boală cardiacă sau accident vascular.

Formele naturale de vitamina E sunt ușor absorbite de către organism, dar tind să fie mult mai scumpe comparativ cu formele sintetice, luați cu 50% mai mult. De exemplu, pentru a obține echivalentul a 400 UI de vitamina E naturală, aveți nevoie de aproximativ 600 UI din forma sintetică.

Dacă urmați un tratament cu medicație anticoagulantă, cum ar fi warfarina  sau obișnuita aspirină, discutați cu medicul de familie înainte de a vă suplimenta dieta cu vitamina E. Aceasta inhibă capacitatea de coagulare a sângelui, ceea ce poate fi periculos în cazul  persoanelor care folosesc medicina amintită.

Calciul și vitamina D

Dacă aveți sub 50 de ani, ar trebui să luați un supliment zilnic de calciu care conține 500 miligrame; dacă aveți peste 50 de ani, ar trebui să luați 1 000 miligrame. Puteți să alegeți un supliment de calciu care conține și vitamina D, care va ajuta organismul să absoarbă calciul și va menține capacitatea de funcționare a sistemului imunitar. Laptele îmbogațit în vitamina D.

Suplimentele care conțin carbonat de calciu sunt mai ieftine, dar pentru a asigura cea mai bună absorbție trebuie luate în timpul mesei. Ciratul de calciu sunt mai ieftine, dar pentru a asigura cea mai bună absorbție trebuie luate în timpul mesei. Citratul de calciu constă puțin mai mult, dar poate fi luat și pe stomacul gol.

Se pot absorbi 500 miligrame de calciu la un moment dat. Dacă luați 1 000 miligrame de calciu pe zi, asigurați-vă că este împărțiti în două prize.

Acestea sunt utile organismului în procesul de transformare a alimentelor în energia de care aveți  nevoie pentru a fi activă. Medicii sfătuiesc frecvent femeile să ia un supliment B-complex, care conține vitamina B6 și B12, acid folic, tiamină, riboflavină, niacină, biotină și acid pantotenic.

Magneziu

Permite arterelor să se relaxeze, ceea ce ajută la controlul tensiunii arteriale. Joacă, de asemenea, un rol în transmiterea impulsurilor electrice care mențin bătăile cordului. Majoritatea femeilor obțin aproximativ 230 miligrame de magneziu zilnic – cantitatea puțin mai redusă decât cea recomandată, de 320 miligrame pentru femeile de peste 30 de ani și 310 miligrame pentru femeile sub 30 de ani.

Aceștia reprezintă doar o parte dintre nutrienții principali de care aveți nevoie zilnic, dar ei se numără printre cei mai importanți. Dacă se combină cu oligomineralele și nutrienții esențiali cum ar fi calciul și vitaminele C și E, vă vor proteja sănătatea pe termen lung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s