Scăpam De Mătreață Cu Ajutorul Remediilor Naturiste

 

Deepika Padukone Latest Hot Photo Shoot Poses for Fiama Di Wills Soap HD Photos

 

 

 

Umerii dumneavoastră arată ca și cum ați trecut printr-o furtună de zăpadă? Mătreața nu este o problemă gravă, dar poate fi cu siguranță jenantă. Pentru a controla ,,acei fulgi”, folosiți șamponul potrivit. Puteți prepara și o soluție de clătit care va distruge ciuperca producătoare de mătreață și care să vă ajute să scăpati de această enervantă problemă.

Spălați mătreața

Căutați un șampon care să conțină sulfat de seleniu, zinc pyrithione sau gudron. Primele două substanțe încetinesc viteza cu care celulele de pe scalpul dumneavoastră se înmulțesc. Ele sunt folosite în produse cum ar fi Head and Sholders. Produsele care conțin gudron încetinesc creșterea celulată. Aceste șampoane sunt mult mai eficiente decât produsele care conțin sulf sau acid salicilic, care doar desprind cojile pentru a putea fi spălate mai ușor.

Dacă mătreața nu răspunde la un șampon cum ar fi Head and Shoulders, încefcați unul care să conțină ketoconazol, precum Nizoral. Ketoconazolul este un medicament antimicotic care va distruge ciupercile ce ar putea să provoace mătreața.

Dacă șamponul antimătreața își pierde eficiența după câteva luni de utilizare, înseamnă că scalpul dumneavoastră s-a obișnuit cu ingredientul activ din șampon și acum a început să-l ignore. Pur și simplu, treceți la un șampon care să conțină un alt ingredient activ. S-ar putea să fie nevoie să reveniți la produsul inițial după alte câteva luni.

Pentru a-i permite să acționeze, lăsați șamponul antimătreață să stea cel puțin 10 minute pe scalp. Pentru un caz serios, puneți-vă o cască pentru duș și lăsați-l să acționeze timp te o oră.

Bazați-vă pe clătire

Realizați o soluție pentru clătit folosind goldenseal, care conține berberină, cu proprietăți antimicotice și antibacteriene puternice. Puneți o cană cu apă fiartă peste două linguriți de rădăcină mărunțită. Lăsați în repaus, strecurați și apoi răciți. Folosiți această soluție pentru a vă clăti după spălarea cu șampon sau oricând doriți în timpul zilei.

Preparați o soluție parfumată de clătit cu rozmarin. La fel ca și în cazul goldensealului, rozmarinul luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor, și este și mult mai ușor de găsit. Pentru a prepara soluția, puneți o cană cu apă fiartă peste o linguriță de rozmarin tăiat mărunt. Lăsați-l să stea timă de câteva minute, apoi strecurați. Folosiți infuzia pentru a vă clăti o dată pe zi. Dacă soluția vă irită pielea, încercați un alt remediu.

O altă soluție antimătreață implică folosirea frunzelor de dafin. Puneți o mână d frunze de dafin pisate într-un litru de apă foarte caldă (abia fiartă). Acoperiți și lăsați sî stea în repaus timp de 20 de minute. Strecurați, lăsați să se răcească și folosiți-o. Puteți să o țineți pe păr chiar și o oră înainte de a slăbi.

Oțetul de mere, care distruge o mare varietate de bacterii și ciuperci este recomandat, în mod frecvent, ca remediu casnic pentru mătreață. Amestecați o parte apă cu o parte  de oțet de mere. Aplicați după șamponare.

Încercați arborele de ceai

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antimicotice puternice. Diluați șapte picături de ulei din arbore de ceai într-o lingură de ulei purtător (ulei de măsline sau ulei din sâmburi de struguri) și aplicați pe scalp. Lăsați peste noapte. Sau adăugați câteva picături în șamponul dumneavoastră normal. Există în momentul de față câteva produse care conțin deja ulei din arbore de ceai.

Un remediu de cultură

Deși nu arată prea bine, ar putea să dea rezultate: aplicați iaurt cu bacterii vii pe scalp și lăsați-l să acționeze timp de jumătate de oră, apoi clătiți. Iaurtul conține bacterii ,,prietenoase”, care mențin ciuperca sub control. Din acest motiv, iaurtul este un remediu tradițional și pentru infecțiile micotice.

Luați niște acizi grași esențiali

Luați zilnic una sau două lingurițe de ulei din semințe de in. Acesta conține acizi grași esențiali, care par a fi eficienți în afecțiunile care implică prurit cutanat, cum ar fi psoriazisul și eczema – și poate chiar mătreața. Fiți răbdător. S-ar putea să fie nevoie să luați ulei timp de trei luni pentru a putea observa o schimbare. Un beneficiu adițional este acela că uleiul vp ajută să vă protejați împotriva afecțiunilor cardiace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s