Rafael Nadal: ,,Inima Mea A Sângerat Toată Ziua”

rafaelnadal-cropped_9hh1cud8rc7h1dcirxzc2ssz8

,,Inima a sângerat toată ziua”, a afirmat Rafa, numărul 1 mondial, în tenisul masculin profesionist (ATP), care a urmărit ,,preocupat și trist” desfășurarea referendumului interzis în Catalonia pentru independență, marcat, duminică, de violențe din partea forțelor de ordine, soldate cu sute de răniți.

,,Îmi vine să plâng când văd cum o țară în care am îvătaț să co-existăm și să devenim un bun exemplu pentru restul lumii se găsește într-o asemenea situație. Eu cred că noi am transmis o proastă imagine lumii”, a declarat tenismenul, în vârstă de 31 de ani. ,,Este un moment trist, inima mea a sângerat toată ziua. Mai ales, de aici, de la distanță, vedem diferit lucrurile. Am petrecut mai mulți ani din viața mea în Catalonia, am petrecut momente importante, și acum văd o societate radicalizată, mă surprinde și mă dezolează”, a adăugat Rafael Nadal.

Originar din Mallorca, nepotul fostului mare jucător al Barcelonei, Miguel Angel Nadal, a luat poziție împotriva referendumului pentru indepenendeță. ,,Mă simt foarte apropiat de catalani, dar mă simt foarte spaniol, de asemenea. Nu îmi imaginez Spania fără Catalonia. Nu mi-ar plăcea așa ceva. Acest mot nu ar trebui să se producă pentru că, din punctul meu de vedere, fiecare trebuie să respecte legile. Spania este mai bună cu Catalonia, iar Catalonia mai bună cu Spania”, a concluzionat Rafael Nadal.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s