Organizația Mondială A Sănătății A Sfătuit Guvernele Lumii Sa Nu Adere La Proiectul Propus De Către Philip Morris

10

Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S) a sfătuit guvernele lumii, joi, să nu adere la proiectul, prin care compania producătoare de țigarete Philip Morris International (P.M.I), dorește să înființeze o fundație împotriva fumatului (Foundation for a Smoke-Free World), informează agenția de presă Reuters.

,,Industria tutunului și cei mai de seamă reprezentanți ai ei au indus publicul în eroare, în legătură cu riscurile asociate altor produse derivate din tutun”, susține O.M.S., într-un comunicat. ,,Astfel de componente care induc în eroare continuă și în zilele noastre, inclusiv în cazul P.M.I, care promovează produsele din tutun în maniera ce sugerează, în mod eronat, că anumite produse din tutun sunt mai puțin dăunătoare decât altele”, au adăugat reprezentanții O.M.S.

,,O.M.S. nu va fi partener al acestei Fundații. Guvernele lumii nu ar tebui, nici el, să devină partenere ale Fundației, iar comunitatea internaționale din domeniul sănătății publice ar trebui să urmeze exemplul nostru”, precizează același comunicat O.M.S.

La jumătatea lunii septembrie, Philip Morris Internațional, a anunțat, faptul că, va dona 1 miliard de dolari, pentru a contribui la lupta internațională împotriva fumatului, potrivit bloomberg.com. Cunoscuta companie a explicat că va cheltui această sumă pentru a  înființa o fundație, care va milita pentru a reduce prevalența fumatului pe plan mondial, în contextul în care producătorul țigaretelor Marlboro dorește să îi transforme pe fumători în consumatori ai unor dispozitive care nu sunt bazate pe arderea tutunului.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s