MIT: Fructele Si Legumele Proaspete Sunt Mai Hrănitoare Decât Cele Congelate Ori Conservate

Frozen berry top view
Frozen berry on turquoise background top view

 

Fructele și legumele proaspete sunt mai hrănitoare decât cele congelate sau conservate – în clipa în care sunt culese. Produsele pe care le găsiți însă la supermarket au parcurs, în multe cazuri, o călătorie lungă până la raft. În timpul transportării și depozitării, fructele și legumele proaspete eliberează enzime naturale și pierd, astfel, din substanțele nutritive.

Producătorii din industria alimentară însă congelează produsele abia culese, păstrându-le mai mult din conținutul în vitamine și minerale.

Un exemplu, care susține afirmația de mai sus, provine dintr-un studiu efectuat în anul 1992 în Statele Unite, care a descoperit că fasolea verde congelată conținea de două ori mai multă vitamina C, decât fasolea verde proaspătă dintr-un supermarket.

Contrar părerii înțepenite, nici conservarea nu privează fructele și legumele de cantătăți semnificative de substanțe nutritive.

Dacă prelucrarea la cald scade nivelul unor vitamine, spanacul și dovleacul conservate au niveluri mai mari ale vitaminei A față de cele proaspete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s